Ana SayfaEkolojiÖlümünün 10’uncu yılında Metin Lokumcu anıldı

Ölümünün 10’uncu yılında Metin Lokumcu anıldı

HABER MERKEZİ – Hopa’da 2011 yılında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın ilçeyi ziyareti sırasında gerçekleşen protestolarda polisin attığı biber gazından etkilenerek hayatını kaybeden Metin Lokumcu mezarı başında anıldı.

Artvin’in Hopa ilçesinde 2011 yılında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’in ilçeyi ziyareti sırasında gerçekleşen protesto gösterilerinde hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu için anma gerçekleştirildi.

Hopa Parkı’nda bulaşan Hopalılar Hopa Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Hopa Meydanı’ndaki açıklamada konuşan Rize Fındıklı Belediyesi Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “Zulme karşı direniş haktır. Hak alma mücadelesinde düşenlere selam olsun. Metin abi senin yolunda nice Metinler özgür günlere gelene kadar yürüyecek” dedi.

Konuşmaların ardından Kemalpaşa ilçesi Dereiçi köyüne geçen yurttaşlar, Lokumcu’yu mezarı başında andı.

Kitle adına açıklama yapan Lokumcu’nun akrabası Melis Lokumcu, “Bu memlekette söylenen en güzel şarkılardan biri olan, bir arada yaşama, umuda, barışa, bir ağaca tutunan milyonların var ettiği Gezi’nin işaret fişeği olan Hopa direnişinin üzerinden tam 10 yıl geçti” ifadelerini kullandı.

‘Adalet arayışı sürecek’

Hopalıların 31 Mayıs 2011’de deresine, suyuna, ağacına, emeğine, yaşamına, geleceğine sahip çıkmak için bir araya geldiğini belirten Lokumcu şunları söyledi:

O gün bu meydanda sürdürülebilir, insanca onurlu bir yaşam talebini haykıran Hopalılardan emekli öğretmen Metin Lokumcu, çevre illerin bile gaz stokunu tüketecek bir polis saldırısıyla katledildi. Gaz stoku bitti, dosyalar kapatıldı, dava kaçırıldı, Metin Lokumcu’nun öldürülmesini protesto edenler yargılandı ama ‘Hopa’yı süpürün!’ diyenler yargılanmadı. Metin Lokumcu’nun mücadelesini de adalet arayışımızı da sürdüreceğiz. Metin Hocanın omuzdaşı olan Hopalıların;  deresine, suyuna, çayına, geleceğine sahip çıktığı için yargılandığı davanın 21 Haziran’daki duruşmasında ve Metin Lokumcu davasının 28 Haziran’da görülecek ikinci duruşmasında da adalet talebimizi yükselteceğiz.




Önceki Haber
Beyoğlu'nda 'Gezi' yasakları: Metro da kapatıldı
Sonraki Haber
Cemgil, Özdoğan ve Manga için anma