Ana SayfaGüncelSedat Peker’den 7. video: Katledilen Kürt iş insanları, Uğur Mumcu suikastı ve uyuşturucu trafiği

Sedat Peker’den 7. video: Katledilen Kürt iş insanları, Uğur Mumcu suikastı ve uyuşturucu trafiği

HABER MERKEZİ – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı 7. videoda yeni önemli iddialarda bulundu. Uyuşturucu trafiğine değinen Peker, Kürt iş insanlarının katledilmesi ve Uğur Mumcu ile Kutlu Adalı cinayetini anlattı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, paylaştığı 7. videoda yeni iddialarda bulundu. Bu videoda farklı bir mekanda yer aldığı belli olan Peker, bunun nedenini şöyle anlattı:

Türkiye’den kalabalık misafirlerimiz geldi, aslında ben düşkün Abdulkadir ile süslü Sülü’yü bekliyordum, ama onlar gelmediler, her zaman olduğu gibi devletimizi işin işine karıştırdılar. O yüzden bir yer değişikliği yaptık, belki önümüzdeki günlerde bir yer değişikliği daha yapmayı düşünüyoruz. Bugün çok çok ama çok ciddi konular bölümüne giriş yapmaya başlayacağız.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TRT yayınına değinen Peker, şöyle devam etti: “Seni rezil rezil rüsva edeceğim. Orada oturmuşun, vücut dili okuyanların hepsi, ‘psikolojisi, suç üstü yakalanmış bir insanın ezikliği hali vardı üzerinde’ diyor.”

Uyuşturucu trafiği

Arkasında İran’dan başlayan bir uyuşturucu trafiği şeması bulunan Peker, sözlerine şu şekilde devam etti:

Ben sizin kurduğunuz uyuşturucu yolunu anlatacağım herkese, daha çok anlatacağım, böyle parça parça değil avuç içi avuç içi koparacağız… Nasıl bir güç, o gücü anlatacağım, yeni uyuşturucu rotası nedir, size delilleriyle ispatlarıyla anlatacağım…Yanlış adam, yanlış zaman. Beni bunları açıklamak zorunda bırakma eğer açıklarsam devlet uluslararası hukuk önünde suçlu duruma düşer bu yüzden uluslararası hukuku okuyorum ki devlete sıkıntı çıkartmayayım

‘İnanıyorum Tayyip ağabey görecek’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağabey diye seslenen Peker, Erdoğan’ın bir gün bu olanları göreceğini belirterek, “Ama bunu da anlamıyorum, bir İçişleri Bakanı, sinir kontrolü olmayan bir adama, televizyondan ‘karısının iç çamaşırlarının arkasına saklanan’ diyor. Biraz namus. Rahat ol, ben sana böyle bir şey demem. Utanmadan rezil ettin kendini. İnsanların bir parça saygısı varsa da o sözden sonra o da kalmadı” dedi.

Soylu’nun “Peker, Bursa’daki Köfteci Yusuf’un mekanına çökecekti, engelledik” iddiasına da değinen Peker, bunu yalanladı.

‘Herkes kayıt altında’

Peker, Soylu’ya ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

Sen oralara geldin de bizi yönetiyorsun ya. Yaktın bizi, kendini yaktın, her şeyi yaktın, biraz sonra alev alev yanma dönemi başlıyor. Yanacaksın. Sülü bizim oralarda bir hikâye var bilir misin? Aslan, ormana çıkmış geyik, keçi falan yemek var. Bir bakmış bir tane küçük bir şey. Almış tam ağzına atacak kedi. Kedi demiş ki, ‘Ulan saygısız sen ne yapıyorsun, ben senin dayınım, insanoğlunun eline düştüm.’ Avcıların ağına yakalanmış, buna vurmaya başlamış. Başlamış yalvarmaya, beni dayımdan küçük etmeyin demiş. Seni öyle küçük edeceğim ki kibrit kutusuna sığacaksın, cezaevi kesin ilerleyen zamanlarda ama kibrit kutusuna sığacaksın. Bizim akrabaya baskı yapıyorsun açıklama yapsın diye. Akraba makraba ayırmadım herkes kayıt altında. Reşat Baba, severim sayarım. Allah’a yemin olsun bir şeyler mırmır ediyormuşsun, paran çok, işin iyi, sakın böyle bir hataya düşme…

Bir de gazetecilere operasyon yaptırmışsın, komikliğe bak. Gazetecilerin HTS kayıtlarını, telefon trafiklerini açıklamıyorsun? Kaç kere konuşuyorsun? Devletin bakanısın neden facetime’dan, WhatsApp’tan, niye müdürünün telefonundan konuşuyorsun?

Erkam Yıldırım iddiası

Peker, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a ilişkin de iddialarda bulundu:

Erkam Yıldırım, Halil Falyalı’nın otelinde veya casinosunda misafiriydi. Mehmet Ağar bu senkronizenin ortasında. Erkam Yıldırım’ın Süleyman Soylu ile çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın. Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Geçen seni haziran ayında 4 ton 900 kilo yakalandı. Sonra yeni güzergah çalışması yapıldı. Çünkü Amerika Uyuşturucuyla Mücadele, çok güçlü orada, sürekli üstlerinde. 800 kilometre Venezüella’yla sınırları var. Oraya geçirmek kolay çünkü Amerika’nın kontrolü yok. Suriye Lazkiye de Amerika kontrolünde değil. Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezüella’ya kim gitti?

Erkam Yıldırım. Ocak ayında ve Şubat ayında gidip 4 gün kaldı. Hep böyle yapıyorlar, vatanseverlik ile milleti coşturuyorlar herkesi birbirine sokuyorlar. Şimdi diyecekler niye anlatmadın? Lan neyi anlatayım siz gördüğünüz her şeyi anlatıyor musunuz?

Katledilen Kürt iş insanları

Peker, 1990’larda katledilen Kürt iş insanlarıyla ilgili şunları söyledi:

Emniyet Müdürlüğü döneminde Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan uyuşturucu işi yapıyorlardı. Hepsinden para aldı. En son siyasete girdi. Hayali cumurbaşkanlığıydı. Adam oraya çıkarken geçmişi temizlemek için Tansu Hanım’ı (Çiller) ikna etti. Milli Güvenlik Konseyi’ne sunum yaptı. Milli Güvenlik Konseyi’nde ‘devletler kendi gelecekleri için bu tip eylemler yapabilir’ diye sözlü karar çıkarıp başladılar hepsini öldürmeye. Vatan millet için değil kendi geçmisini temizlemekk için yaptı.

Kutlu Adalı cinayeti

Peker, 1990’lı yıllarda katledilen gazeteci Kutlu Adalı hakkında şunları kaydetti:

Biz o zaman Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz… Genciz, vatanseveriz.. Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Onları da anlatacağım. Bana dedi ki, ‘Kıbrıs’ta bir adam var, Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor.’ İki profesyonel dedi… Dedim sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker’i. Uzmandır, sokaklarda yetişmiştir. Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam, bu günleri görmüş, namuslu adam. Rumlara Kıbrıs’ı satacağı yok. Aradan zaman geçti, döndüler üç dört gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk. Dedi sonra gideceğiz. Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, “Halloldu o iş” dedi. Öldürsek öldürdük derdim. Zamanaşımına girdi. Eşinin mücadelesini hep uzaktan izledim.

Uğur Mumcu suikastı

Uğur Mumcu suikastına da değinen Peker, “Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Hep terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur ve silah ticareti. Şehit olduğunda yanına ilk gelen kim? Mehmet Ağar. Katil hep ilk gelir” dedi.




Önceki Haber
AKP seçim sisteminde değişiklik içeren metni tamamladı
Sonraki Haber
Eurovision’u İtalyan rock grubu Maneskin kazandı