Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞiddet faili uzman çavuş gözaltına alındı

Şiddet faili uzman çavuş gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Bingöl Karlıova’da Ferhat K. isimli bir uzman çavuş, aynı apartmanda yaşadığı çocuğu kovalayıp, üzerine yürüdü ardından da kendisine tepki gösteren kadını darp etti. Şiddet faili, tepkiler üzerine gözaltına alındı.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Turgut Özal TOKİ Evleri’nde yaşayan Ferhat K. isimli uzman çavuş, bodrum katta oynayan çocukları kovaladı.

Ferhat K. ardından da bir çocuğun üzerine yürüdü. Bunun üzerine çocuğun annesi R.Ö., Ferhat K.’ye tepki gösterdi.

Uzman çavuş önce kadını ölümle tehdit etti ardından da darp etti.

Karlıova Emniyeti’nde ifade verdikten sonra hastaneye giden R.Ö., hastaneden darp raporu aldığını ancak hastanenin raporu “Savcılık kararıyla avukatınıza teslim edilir” diyerek kendisine vermediğini belirtti.

R.Ö., emniyetin Ferhat K.’ye “uzaklaştırma kararı” verdiğini aktararak, verilen kararla can güvenliğinin olmadığını dile getirdi.

‘Tecavüz edip, öldüren uzman çavuşlar serbest’

Mezopotamya Ajansı’na konuşan kadın, “Kararla birlikte bu kişinin binama ve evime giremeyeceği söyleniyor. Fakat bu kişi benim hemen çaprazımda bulunan binada yaşıyor. Emniyette, can güvenliğimin olmadığını, bu şekilde evime gidemeyeceğimi, o apartmandan gitmesi gerektiğini söyledim. Fakat emniyet ‘hayır öyle bir hakkımız yok, senin de öyle bir hakkın yok’ dedi” ifadelerini kullandı.

Çocuklarım uykularında çığlık atarak uyanıyor. Sabaha kadar çocuklarımın başında nöbet tutuğum için uyuyamadık. Burnuma aldığım darbeden dolayı çok fazla kan geldi. Burnumdan tamponu çıkardığımda tekrar kanama oldu. Hala kanama durmuş değil.

Bu olayın takipçisi olacağım. Zaten son dönemlerde bu uzman çavuşlar yaptıkları şiddet taciz, tecavüz ile sürekli gündeme geliyor. Fakat tecavüz eden, öldüren uzman çavuşları serbest bıraktılar. Bu durumda bana şiddet uygulayan uzman çavuşa ne yaparlar bilemiyorum.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bingöl Baro Başkanı Ömer Faruk Hülakü ise yaşanan olayın takipçisi olacaklarını belirterek, “Biz R.Ö.’ye ulaştık ve bugün görüşme sağlayacağız. Olayın ne aşamada olduğunu bilmiyoruz. R.Ö.’den sağlıklı bilgi aldıktan sonra uzman çavuş hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Daha sonra da ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Fail gözaltına alındı

Karlıova Kaymakamlığı, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada “Bahse konu olay üzerine Kaymakamlığımızca ivedi olarak araştırma yapılmış ve akabinde olay hakkında adli ve idari soruşturma süreci başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Şiddet faili uzman çavuşun gözaltına alındığı, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.




Önceki Haber
Camilerde ‘itikaf’ yapanlara baskın: Biber gazı sıkıldı, onlarca gözaltı var
Sonraki Haber
Bağdat'tan Ankara'ya 'sınırı aşma' notası