Ana SayfaGüncelSoylu ve Yıldırım’a sahip çıktı, muhalefeti hedef aldı

Soylu ve Yıldırım’a sahip çıktı, muhalefeti hedef aldı

HABER MERKEZİ – Sedat Peker’in hakkında suçlamalarda bulunduğu Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım’a sahip çıkan Erdoğan, “CHP Genel Merkezi suç örgütlerine piyonluk yapanların işgali altında” dedi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in hakkında suçlamalarda bulunduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Grup Başkanvekili Binali Yıldırım’a sahip çıktı.

Peker, Youtube hesabından paylaştığı 7 videoda tecavüz, uyuşturucu trafiği ve cinayet gibi birçok suça ilişkin iddialarda bulundu.

İddiaların hedefindeki temel isim olan Süleyman Soylu, hakkındaki iddiaları reddediyordu. Uzun süre yaşanan tartışmalara sessiz kalan Erdoğan’ın nasıl bir tavır alacağı merak ediliyordu.

“19 yıl boyunca suç örgütlerinin ellerindeki tüm imkanları alarak birer birer çökerttik” diyen Erdoğan, “sözde babaların racon kestiği Türkiye’nin geride kaldığını” savundu:

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız.

Erdoğan, “Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir” dedi.

Peker, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın uyuşturucu trafiğini sağlamak için Venezuela’ya gittiğini iddia etmişti. Binali Yıldırım ise, oğlunun Covid-19 ile destek kapsamında Venezuela’ya gittiğini savunmuştu.

“Bay Kemal, Bay Meral, size buradan ekmek çıkmaz, boşuna uğraşmayın” ifadesini kullanan Erdoğan, CHP Genel Merkezi’nin “suç örgütlerine piyonluk yapanların işgali altında” olduğunu öne sürdü.




Önceki Haber
Akşener parlamenter sistem önerisini açıkladı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.