Ana SayfaGüncelYelda Kaharman’ın şüpheli ölümüne dikkat çeken gazeteciye soruşturma

Yelda Kaharman’ın şüpheli ölümüne dikkat çeken gazeteciye soruşturma

HABER MERKEZİ – Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Yelda Kaharman’a ilişkin Ağar’ı işaret etmesine dair henüz bir soruşturma açılmadı. Kahraman’ın otopsi sonucunu paylaşan gazeteci Baransel Ağca’ya ise soruşturma açıldığı öğrenildi.

Elazığ’da 28 Mart 2019’da evinde şüpheli şekilde ölü bulunan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman’ın otopsi raporunu yayınlayan gazeteci Baransel Ağca’ya soruşturma açıldı.

Hakkında açılan soruşturmayı sosyal medyada duyuran Ağca, gazetecilik faaliyetinin cezalandırılmak istendiğini vurguladı.

Peker’in açıklamasıyla gündem olmuştu

Kaharman’ın şüpheli ölümü, geçtiğimiz günlerde bir video yayımlayan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla tekrardan gündem olmuştu.

Peker, gündem olan açıklamada, “Kızcağız jandarmaya gidiyor, ‘bana tecavüz etti’ diye. Kız şikâyet ediyor. Daha sonra helikopterle aldırıyorlar. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipcağız öldü, herkes biliyor kimse sesini açmıyor” demişti.

Bunun üzerine Tolga Ağar bir açıklama yaparak iddiaların doğru olmadığını savunmuştu.

Otopsi sonucundaki çelişkilere dikkat çekti

Hakkında soruşturma açılan Baransel Ağca da Yeldana Kaharman’ın şüpheli ölümü tekrardan gündem olmuşken otopsi sonucunu paylaşmıştı.

Sosyal medya hesabından sonucu paylaşan Ağca, “Tahmin ettiğimin çok ötesinde çelişkiler var” diyerek, şüpheli noktalara dikkat çekmişti.

https://twitter.com/brnslagca/status/1391319103399415811

Mehmet Ağar veya Tolga Ağar’a yönelik henüz bir soruşturma açılmaması eleştiri konusu olurken, Ağca’ya yönelik soruşturma açılması tepki çekti.




Önceki Haber
İllere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayıları açıklandı
Sonraki Haber
İskoçya seçimlerin galibi Sturgeon'dan bağımsızlık referandumu sözü