Ana SayfaGüncelYerli aşının kullanımı için hedef kasım ayı

Yerli aşının kullanımı için hedef kasım ayı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Covid-19’a karşı Faz 3 aşamasında olan yerli aşının kasım ayında acil kullanım izni almasının beklendiği açıklandı.

Corona virüsüne (Covid-19) karşı Türkiye’deki aşı geliştirme çalışmaları sürüyor.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, kullanım konusunda sonbahar aylarını işaret etti.

Covid-19’a karşı 7 aşı çalışmasının devam ettiğini, 436 araştırmacı ile 49 farklı kuruluşun güçlerini birleştirdiğini söyleyen Mandan, ilk yerli aşının kasım ayına kadar kullanıma hazır olmasının beklendiğini dile getirdi.

Mandal, varyasyonlara karşı aşı çalışması yaptıklarını, İngiliz varyantına karşı aşı geliştirildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Faz- 2 çalışmasında hem orijinal Wuhan virüsü ile hem de İngiliz varyantı ile beraber çalışılacak. Dolayısıyla ülkemizde kullanılan aşılardan birinde, İngiliz varyantına da göre geliştirilmiş aşı da eş zamanlı olarak Faz- 2’de kullanılmış olacak. Kasım- aralık aylarında her şey planlanmış şekilde ilerlerse, acil kullanım izni verildiği takdirde ülkemizin kendi milli ve yerli aşısını kullanır hale getirmiş olacağız.

Prof. Dr. Hasan Mandal, hedeflerinin ağustos ayında Faz 3’e başlamak olduğunu söyledi.




Önceki Haber
Türkiye'nin ilk kedi müzesi açılıyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.