Ana SayfaToplumsal Cinsiyet14 yaşındaki kız çocuğunu 8 gün zorla alıkoyan erkek serbest

14 yaşındaki kız çocuğunu 8 gün zorla alıkoyan erkek serbest

HABER MERKEZİ – İstanbul’da 14 yaşındaki bir kız çocuğunu kaçırarak, 8 gün boyunca zorla alıkonulan 17 yaşındaki erkek serbest.

İstanbul Maltepe’da yaşayan 14 yaşındaki bir kız çocuğu, aynı okulda okuduğu ve arkadaşı olan 17 yaşındaki Murat A. tarafından sosyal medya üzerinden cinsel içerikli mesajlarla istismara maruz bırakıldı.

Çocuk, Murat A.’ya arkadaşlığını sonlandırmak istediğini söyleyince kendisini tehdit etmeye başladığını anlattı.

DHA’nın haberine göre 24 Mayıs günü çocuk, Murat A. tarafından bıçakla tehdit edilerek Tuzla’ya götürüldü.

Murat A., çocuğu daha sonra Maltepe Zümrütevler’de bir binanın çatı katına getirerek burada 8 gün boyunca zorla alıkoydu.

Murat A.’yı dışarı çıkmak için ikna eden çocuk, dışarı çıktıktan sonra Murat A.’nın annesi ile karşılaştı.

Erkeğin ailesinin polisi araması üzerinde çocuk kurtarılarak polis merkezine götürüldü.

Çocuk, polis merkezine gittikten sonra da Murat A. ve ailesi tarafından şikayetçi olmaması için baskı gördüğünü, kendi ailesi geldikten sonra ise şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Konuya ilişkin konuşan çocuğun babası, “Kızım 8 gündür kayıptı, uyuyamıyordum. Bunun üzerine kızımın mesajlarını kontrol ettik. Sosyal medyadan bu çocukla konuştuğunu görünce gidip polise şikayetçi olduk. Çocuğumuzu sokaklarda aradık bulamadık. Kızımı Zümrütevler’de bir evde günlerce saklamışlar. Günlerce orada aç kalmış. Bulunduktan sonra da karakolda şikayetçi olmaması için baskı yapmışlar. Ben de, kızım da onlardan şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
İSİG raporu: Mayıs'ta en az 232 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Yozgat'ta bir kadın katledildi