Ana SayfaDünyaABD: Mahmur Kampı’na saldırının uluslararası hukuk ihlali olduğunu Türk yetkililere ilettik

ABD: Mahmur Kampı’na saldırının uluslararası hukuk ihlali olduğunu Türk yetkililere ilettik

HABER MERKEZİ – ABD’nin BM temsilsi Linda Thomas-Greenfield, Türkiye’nin Mahmur Kampı’na yönelik saldırısının uluslararası ve insani hukuk kurallarına aykırı olduğunu Türk yetkililere ilettiğini duyurdu.

ABD’nin Birleşmiş Milletler nezdindeki Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, Kürtlerin yaşadığı Mahmur mülteci kampına yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Thomas-Greenfield, şu ifadeleri kullandı:

Türk yetkililere dün Mahmur göçmen kampındaki sivilleri hedef alacak bir saldırının uluslararası ve insani hukuk kurallarını ihlal anlamına geleceğini açık bir şekilde anlattım. Kampın yanındaki bugünkü şiddetten derin endişe duyuyorum ve tarafları göçmen haklarına saygı göstermeye davet ediyorum.

Ne olmuştu?

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği Parti yetkilisi Raşad Kelani, Türk Hava Kuvvetlerinin cumartesi günü Mahmur kampına yönelik düzenlediği saldırıda en az 3 kişinin öldüğünü bildirdi.

Yetkili hava saldırısında yaralananların da bulunduğunu dile getirdi.

Reuters’a konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen Iraklı bir güvenlik yetkilisi, hava saldırısında kamptaki insanlardan ölen ve yaralananların olduğunu söyledi ancak kayıplara ilişkin detay vermedi.

Türk güvenlik güçleri, geçen yıldan itibaren Kuzey Irak’ta konuşlu PKK üslerine yönelik saldırılarını artırdı ve bu bağlamda ateş gücünü Irak’ın 30 km iç kesimlerine kadar yoğunlaştırdı.

Söz konusu saldırı, Erdoğan’ın TRT’de katıldığı bir programda Mahmur’u hedef göstermesinde üç gün sonra gerçekleşti.

Erdoğan, “Mahmur meselesini en az Kandil kadar artık önemsiyoruz” demişti.

AFP’ye açıklama yapan Mahmur Milletvekili Raşad Galali de, Türkiye’nin saldırısında üç sivilin öldüğünü, iki kişinin yaralandığını söyledi.




Önceki Haber
Günlük Corona tablosu: 92 can kaybı, 6 bini aşkın yeni vaka
Sonraki Haber
Peker, iddialarını sürdürüyor: Soylu, Korkmaz'a 'yurtdışına çık' dedi