Ana SayfaGüncelAKP’den gümrük savunması: Bir iki koliydi, baklava da götürdük

AKP’den gümrük savunması: Bir iki koliydi, baklava da götürdük

HABER MERKEZİ – Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya test kiti ve maske götürdüğüne ilişkin savunma, gümrük kayıtlarıyla doğrulanmayınca başlayan tartışma sürüyor.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in uyuşturucu trafiğini ayarlamak Venezuela’ya gittiğini ileri sürdüğü Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a ilişkkin tartışma sürüyor.

Yıldırım’ın ziyaretiyle ilgili olarak bu defa aynı heyette yer alan AKP’li Serkan Bayram’dan açıklama geldi.

Sözcü’den İsmail Saymaz‘a konuşan Türkiye-Venezuela Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, ziyaretin gerekçesinin parlemento seçimlerini gözlemlemek olduğunu söyledi.

Bayram, iki Yüksek Seçim Kurulu üyesinin de yer aldığı heyete Erkam Yıldırım’ın nasıl dahil olduğunu şöyle anlattı:

Ben Erkam ve Binali beylerin avukatıyım. Venezuela’ya hiç gitmemiş. ‘Buyrun gelin’ dedik. Giderken kendileriyle beraber 1-2 koli maske ve kit vardı. Gümrüklük iş değil. Tırlar veya gemilerle ihraç edilen mal değil. Toplasan iki koli etmez. Badem şekeri de götürdük, onu da mı anlatalım? Baklava götürdük, onu da mı anlatalım?

Maske ve kitlerin Türk iş adamları ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını savunan Bayram, “İhracat babında düşünmemek lazım. Erkam bey hayırsever bir iş adamıdır. Başbakanımızın oğludur. Bir insanı karalamak veya niyet okumak hiçbir Türk vatandaşına yakışmaz” dedi.

Ne olmuştu?

Sedat Peker, Erkam Yıldırım’ın uyuşturucu güzergâhı kurmak için Venezuela’ya gittiğini iddia etmişti.

Binali Yıldırım da “Oğlum Venezuela’ya maske ve test kiti yardımı götürdü” savunması yapmıştı.

Ancak Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya gittiği döneme ait gümrük kayıtlarının ortaya çıkmasıyla, Türkiye’den Venezuela’ya hiçbir maske sevkıyatı yapılmadığı öğrenilmişti.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Erkam Yıldırım’ın sağlık malzemelerini valizinde götürdüğünü, o nedenle gümrük kayıtlarında gözükmediğini yazmıştı.




Önceki Haber
Aleyna Çakır Davası: Tanıklar yeniden dinlenecek
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.