Ana SayfaGüncelAkşener’den Kabil tepkisi: Afganistan’ı kim bu hale getirdiyse, bırak o toplasın

Akşener’den Kabil tepkisi: Afganistan’ı kim bu hale getirdiyse, bırak o toplasın

HABER MERKEZİ – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin Kabil Havaalanı’nı korumayı taahhüt etmesini eleştirerek, ”ABD başkanına şirin görünmek için böyle bir riske girmenin akılla izahı yok’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’te düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurttaşların asıl sorunlarını göz ardı ettiğini söyleyen Akşener, Erdoğan’a sokağa çıkıp ülkenin gerçeklerini görmesi çağrısında bulundu.

Türkiye’nin Kabil Havaalanı’nı korumasını taahhüt etmesini de eleştiren Akşener,  “ABD başkanına şirin görünmek için böyle bir riske girmenin akılla izahının olmadığını” belirtti.

Vatandaşların sorunlarına sırt çevrildiğini aktaran Akşener, devamında şunları söyledi:

Utanmıyorlar, çünkü milletimizin gerçekleri artık umurlarında bile değil. Çünkü, Ak Parti ve ortakları için birinci öncelik, saray sefasının sürmesi. Nitekim, çok konuşup, az iş yapan, Sayın Erdoğan’ın aklı, özellikle şu sıralar, içeride düşman ilan edip, dışarıda dost olduklarıyla meşgul. Bunun son örneği, Afganistan meselesi. Biliyorsunuz Amerika, Afganistan’dan çekiliyor. Ama aklı, oradaki havaalanında kalıyor. ‘Ne yaparım?’ diye, kara kara düşünürken, iç politikada, Amerika’ya etmedik laf bırakmayan Sayın Erdoğan, devreye giriyor, ve nedense bu işe gönüllü oluyor. Yani bir anlamda diyor ki; ‘Dostum Biden, sen rahat ol, biz bu işi üstleniriz.’ Şu devlet insanlığına bakar mısınız? Buradan Sayın Erdoğan’ı, aklını başına almaya davet ediyorum. Afganistan ile tarihi bağlarımız var. Türk askeri, orada görev yaptığı süre boyunca, asla muharip görev üstlenmedi. Tam tersine, kardeş Afgan halkına yaptığı yardımlarla gönülleri kazandı. Şimdi, hiçbir güvenlik gerekçesi yokken, ve sırf sen yeni Amerikan başkanına şirin görüneceksin diye, böyle bir riske girmenin akılla izah edilir bir yanı yoktur. Üstelik, bu anlamsız göreve aday olurken, para-pul konuşmanın da manası yoktur. Afganistan’ı kim bu hale getirdiyse, bırak o toplasın; kınalı kuzuların ayağına taş değse senden biliriz.

‘Bizimle de uğşacaklar’

İktidarın Saadet Partisi ile uğraştığını belirten Akşener, “Sonra sıra bize gelecek. Ama biz hazırlıklıyız, biz zaten asit havuzunda yüzüyoruz. Hele ben 27 yıldır asit havuzunda yüzüyorum” dedi.




Önceki Haber
Japonya’da 44 yıllık nükleer reaktör yeniden açılıyor
Sonraki Haber
Aslan Karakaş'ın vurduğu 16 yaşındaki Emine Karakaş yaşamını yitirdi