Ana SayfaManşetDeniz Poyraz’a ‘terörist’ dedi, AYM üyelerini hedef aldı

Deniz Poyraz’a ‘terörist’ dedi, AYM üyelerini hedef aldı

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, Onur Gencer tarafından öldürülen Deniz Poyraz’ın “terörist” olduğunu savundu. HDP’nin kapatılması çağrısı da yapan Bahçeli, buna karşı çıkacak AYM üyelerine “ihanet” suçlamasına bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

“HDP kapatılsın çağrısı” yapan ve Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) hedef alan Bahçeli, açılan kapatma davasına dair, “Konu sıradan bir asayişsizlik veya organize suç şebekesi konusu değil, Türkiye’nin var oluş ve yok oluş davasıdır. Buna tarafsız ve tepkisiz kalanların ihanete ortaklıkları tartışmasızdır” dedi.

Bahçeli, HDP İzmir İl Binası’na yönelik saldırının alçak bir komplo olduğunu savunarak, devamında şunları söyledi:

İzmir HDP il binasına yapılan saldırı süreci başka bir noktaya taşımıştır. Saldırganın tek başına hareket etmediği hemen fark edilecektir. Öyle bir gün seçilmiştir ki binada tek bir HDP’li yönetici yoktur. Hatta planlı bir toplantı iptal edilmiştir. Ne hikmetse çay servisi yapan asıl şahsın yerine, yardım amacıyla kızı gelmiştir. Deniz Poyraz’ın yarım bıraktığı çay ve domates zeytin propaganda olarak kullanılmıştır. Katilin bozkurt işareti fotoğrafı hazır bekletiliyormuş gibi servis edilmiştir. Bu katil gerçekte kimdir? HTS kayıtları çıkarılmış mıdır? Kılıçdaroğlu’nun aklı başında mıdır? Haydut devlet nedir. Hangi cüretle böyle konuşabilmiştir.

Poyraz’ı suçladı

Deniz Poyraz’ın Onur Gencer tarafından rehin alıp öldürülmesine ilişkin Poyraz’ı suçlayan Bahçeli, “Türk devleti egemen ve haysiyet sahibi devlettir katil ithamları soysuzluktur. Deniz Poyraz PKK’nın kırsal katılım sorumlusu, halkanın içinde yer alan milis işbirlikçidir, örgütün hain emellerine yardım ve yataklık yapan terörist demektir” dedi.




Önceki Haber
Konya'da kadın cinayeti
Sonraki Haber
İtalya'da açık havada maske zorunluluğu kalkıyor