Ana SayfaManşetBahçeli’den AYM’ye: HDP’nin kapatılması AYM’nin borcudur

Bahçeli’den AYM’ye: HDP’nin kapatılması AYM’nin borcudur

HABER MERKEZİ – Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması için hazırladığı iddianameyi önümüzdeki günlerde görüşecek olan Anayasa Mahkemesi’ne çağrı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “HDP’nin kapatılması siyasetten kaydının silinmesi özellikle AYM’nin namus borcudur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dava açılmasına dair konuşan Bahçeli, “Bundan sonra bütün gözler AYM’ye çevrilecektir. Bu mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği de kalmamıştır. HDP terörizmin siyaset ayağıdır. HDP’nin kapatılması siyasetten kaydının silinmesi özellikle AYM namus borcudur” diye konuştu.

Dokunulmazlık dosyaları

HDP milletvekillerine ilişkin dokunulmazlık dosyalarının Meclis’te karara bağlanmasını isteyen Bahçeli şu iddialarda bulundu:

Türkiye vatan topraklarında ve sınır ötesinde terör örgütlerine karşı kazanmış olduğu muazzam üstünlüğü TBMM’de kaybedemez hiç kimse de bu kayba hizmet edemez. Bununla bağlantılı olmak üzere cevabını aradığımız sorular da şunlardır; bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının TBMM’de görüşülüp karara bağlanması neden gecikmektedir. Suçu teşvik edilmiş PKK’lı milletvekilleri adaletin önüne ne zaman çıkarılacaktır? Daha neyi bekliyoruz? Bölücülüğün hesabını soracaksak şayet hukuk devletinin varlığını göstereceksek gün bu gündür.

Ahmet Şık’a hakaret ve tehdit

Bahçeli, bir televizyon kanalında ifade ettikleri nedeniyle hakkında resen soruşturma başlatılan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık’ı hedef gösterdi.

Konuşmasında Şık’a yönelik “hain”, “alçak”, “soysuz”, “suçlu”, “aşağılık” gibi hakaret içeren ifadeler kullanan Bahçeli, “HDP’lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bunlara müsamaha gösteremeyiz, bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz” dedi.




Önceki Haber
Silvan’da 18 günde 3’üncü şüpheli kadın ölümü
Sonraki Haber
AYM, HDP’ye kapatma davası için raportör görevlendirdi