Ana SayfaEkolojiBakan Kurum’dan ‘deniz salyası’ açıklaması

Bakan Kurum’dan ‘deniz salyası’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’ni kaplayan müsilaja ilişkin acil eylem planı hazırladıklarını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’nin birçok noktasını saran “deniz salyası” olarak bilinen müsilaja ilişkin açıklama yaptı.

Çevresel kaygılara neden olan müsilajla ilgili “acil eylem planı hazırladıklarını” ve atılacak adımları Pazar günü paylaşacaklarını dile getirdi.

Kurum, “Müsilajın sebebi sıcaklık artışı, kirlilik ve iklim değişikliği sebebiyle su hareketliliğinin azalması. Pazar günü atacağımız adımları milletimizle paylaşacağız. Acil eylem planı hazırlıyoruz” dedi.

Bilim insanları, denizi kirleten müsilajın engellenmesi için arıtılmamış atığın boşaltılmaması ve diğer adımları içerecek bir acil eylem planı hazırlanmasını talep ediyordu.

Deniz sıcaklıklarının ortalama sıcaklıkların üzerinde olması, sudaki kirlilik oranının artması ve suyun durağanlığa bağlı olarak ortaya çıkan müsilaj hem görüntü kirliliğine hem de kötü kokuya neden oluyor.


  'Deniz salyası' tehlikesi: Marmara Deniz'i ölüyor



Önceki Haber
İsrail'de Netanyahu devri kapanıyor: Muhalefet partileri koalisyon için anlaştı
Sonraki Haber
Evde ölü bulunmuştu: Tuğçe Mutlu'yu Oğuzhan Karakaya öldürmüş