Ana SayfaGüncelBilim Kurulu yine toplanıyor: Gündemde üçüncü doz aşısı var

Bilim Kurulu yine toplanıyor: Gündemde üçüncü doz aşısı var

HABER MERKEZİ – Covid-19 salgınının seyrini değerlendirmek üzere Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak.

Bugün saat 17.30’da Bilim Kurulu toplantısı yapılacak. Bakan Koca’nın toplantıdan sonra saat 19.00’da açıklama yapması bekleniyor.

Toplantının gündeminde 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yeni döneme ait esnetilen önlemler ve devam eden aşılama programı olacak.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre, Bilim Kurulu, aşılamada gelinen noktayı ve kamuoyunda süregelen üçüncü doz aşı yapılması konusunu masaya yatıracak.

Uzmanlar daha önce iki doz aşı olanlara hatırlatma dozu olarak üçüncü bir doz aşı yapılmasının faydalı olacağını ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da TRT’de katıldığı bir televizyon programında antikor üretimini arttırmak için kendisinin üç doz aşı olduğunu söylemişti.

Bilim Kurulu ayrıca son dönemde dünya genelinde etkili olan Covid-19’un Delta varyantının yayılmasını konusunu da değerlendirecek.

Türkiye’de şu an görülen vakalar arasında Delta varyantının ne oranda bulunduğuna dair bakanlık herhangi bir açıklama yapmış değil.




Önceki Haber
Şiddete maruz bırakılan kadın 'sanık' oldu, ceza aldı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.