Ana SayfaGüncelBuldan ve Sancar saldırının yapıldığı parti binasında

Buldan ve Sancar saldırının yapıldığı parti binasında

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Deniz Poyraz’ın katledildiğini İzmir İl Örgütüne geldi.

Onur Gencer isimli saldırgan tarafından dün İzmir HDP İzmir İl Örgütü binasına yönelik gerçekleştirilen ve parti çalışanları Deniz Poyraz’ın (38) katledildiği silahlı saldırının hemen ardından İzmir’e gelen HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Buldan, saldırının yaşandığı parti binalarına geldi.

Sancar ve Buldan’a, ziyaretlerinde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Cengiz Çiçek ve Esengül Demir,  partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve Kürt siyasetçi Sırrı Sakık eşlik etti.

Saldırının yaşandığı parti binasına giren Buldan ve Sancar, yakalarına katledilen Deniz Poyraz’ın fotoğrafını taktı.

Odaları tek tek dolaşan eşbaşkanlar dünkü saldırıya dair partililerden bilgi aldı.

Poyraz’ın öldürüldüğü yere güller bırakıldı

Poyraz’ın kahvaltı yaparken öldürüldüğü odaya da giren eşbaşkanlar ve beraberindekiler, Poyraz’ın katledildiği yere güller bıraktı.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, o anlarda katledilen Deniz Poyraz’a ilişkin “Hak ve hakikat adına yürütülmüş bir yaşamdır. Hak, hakikat merhamet ve adalet için mücadele edeceğiz” cümlelerini sarf etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve CHP milletvekillerinin de gün içerisinde partiyi ziyaret etmesi bekleniyor.




Önceki Haber
HDP İzmir İl Örgütü’nü basıp Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer tutuklandı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.