Ana SayfaGüncelBüyük tepki çeken karardan geri adım: ‘Bakan ile görüştüm, müzik kısıtlaması kalkacak’

Büyük tepki çeken karardan geri adım: ‘Bakan ile görüştüm, müzik kısıtlaması kalkacak’

HABER MERKEZİ – Erdoğan’ın açıkladığı müzik kısıtlamasına ilişkin yeni bir açıklama geldi. TURYİD Başkanı Kaya Demirer, bakan ile görüştüğünü ve mekanlardaki müzik kısıtlamasının kalıcı olmayacağını söyledi.

Corona virüsü (Covid-19) salgını kapsamında alınan kısıtlama kararları 1 Temmuz itibarıyla tamamen kalkıyor.

Kısıtlamaların kaldırılacak olmasına rağmen müzik yasağının saat 24.00’ten sonra devam edeceğinin açıklanması büyük tepki çekti.

Salgın döneminde en çok zorluk yaşayan meslek gruplarından olan müzisyenler başta olmak üzere çok sayıda kişiden karara karşı yoğun eleştiriler geldi.

Kararın, yaşam tarzına yönelik bir müdahale olduğunu savunanlar, buna karşı protesto çağrıları yaptı.

Yeni açıklama

Tartışmalar sürmeye devam ederken konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Antalya’da gerçekleştirilen Birinci Uluslararası Gastronomi Turizm, Ağırlama, Otel, Restoran ve Yatırım Zirvesi SUMMIT’te konuşan Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, mekanlardaki müzik kısıtlamasının kalkacağını söyledi.

Dünya’dan Hüsniye Güngör’ün haberine göre, Antalya’ya gelmeden önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü söyleyen Demirer şu bilgiyi verdi:

Kendisinin de izniyle buradan duyurmak isterim ki, müziğin 24.00 ile sınırlandırılması kademeli normalleşmenin bir parçası. Sayın Bakan bunu başka hiçbir yere çekmeye gerek olmadığını, kısıtlamanın yakın bir zamanda kademeli bir şekilde kalkacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından gece müzik yasağını duyururken “Kusura bakmasınlar, Gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” ifadelerini kullanmıştı.




Önceki Haber
TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan'a 35 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
Sancar'dan kapatma iddianamesine tepki: 'Demirtaş'ı masum gösterme' suçu işlemişim