Ana SayfaDünyaCebelitarık’ta halk ‘kürtaj yasaları yumuşatılsın’ dedi

Cebelitarık’ta halk ‘kürtaj yasaları yumuşatılsın’ dedi

HABER MERKEZİ – Cebelitarık, Perşembe günü yapılan referandumda kürtaj karşıtı yasalarını yumuşatmak için oy kullandı.

Kürtajın yasal olarak yapılabildiği İngiltere, İskoçya ve Galler’den farklı olarak, Cebelitarık’ta modern zamanlarda hiç kimse mahkum edilmese de kürtaj, yasal olarak müebbet hapisle cezalandırılıyor.

Bu yasaların yumuşatılması için halk referanduma gitti.

Seçmenler, bir kadının zihinsel veya fiziksel sağlığının risk altında olduğu veya fetüslerin ölümcül fiziksel kusurları olduğu durumlarda kürtaja izin vermek için kuralların gevşetilmesini desteklediler.

BBC’nin haberine göre 12 bin 343 seçmenden 7 bin 656’sı “evet”, 4 bin 520’si “hayır” oyu kullandı. Sonuç açıklandığında, “evet” diyenler haberi mutlulukla karşıladı.

“Evet” kampanyasını destekleyen Başbakan Fabian Picardo, Cebelitarık hükümetinin yeni yasaları 28 gün içinde uygulayacağını belirtti.

Ayrıca Picardo, ‘Cebelitarık Sağlık Otoritesi’nin kapısına gelen ve kürtaja ihtiyacı olduğunu düşünen herhangi bir kadının ihtiyaç duyduğu desteğe sahip olmasını sağlamak için’ danışmanlık ve destek hizmetleri sunmaya söz verdi.

“Evet” kampanyacısı Isobel Ellul, seçmenlerin tarih yazdığını söyleyerek sonucu memnuniyetle karşıladı.

Bugün Cebelitarık evet oyu verdi – insan hakları için evet, kadınlar ve kızlar için evet, doktorlara ve sağlık uzmanlarına güvenmek için evet, seçim için evet, şefkat ve empati için evet.

Şimdiye kadar kürtaj yaptırmak isteyen kadınlar İspanya veya İngiltere’ye seyahat etmek zorunda kalmışlar.




Önceki Haber
CHP'den istifa eden Kadıgil TİP'e katılacak
Sonraki Haber
Ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan'a 'cezaevinde kalabilir' raporu