Ana SayfaDünyaÇin’de bulunan dev gergedan fosilinin yeni bir tür olduğu açıklandı

Çin’de bulunan dev gergedan fosilinin yeni bir tür olduğu açıklandı

HABER MERKEZİ – Çin’in Gansu eyaletinde 6 yıl önce bulunan fosilin, 26,5 milyon yıl önce yaşamış yeni bir tür olduğu duyuruldu.

Çin’in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde bulunan fosil, 26,5 milyon yıl önce yaşamış 21 ton ağırlığındaki bir gergedan türüne ait çıktı.

Fosilin bilinen diğer dev gergedanlardan farklı bir tür olduğu ve kavrayıcı burun yapısıyla tapire büyük bir benzerlik gösterdiği açıklandı.

Dev gergedan türünün boynuzsuz bir memeli hayvan olarak 21 ton ağırlığında ve 7 metre boyunda olduğu tahmin ediliyor.

Yeni türün Zürafalardan daha uzun ve yaklaşık dört Afrika fili ağırlığında olduğu saptandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre bilim insanları yeni keşfedilen türün Pakistan’da yaşamış devasa gergedanlarla yakın akraba olduğunu saptadı.

Bu, gergedan türünün Orta Asya boyunca hareket halinde olduğu gösteriyor.

Çin’in kuzeybatısı ile Hint Yarımadası arasında yer alan Dev gergedan türlerinin, Tibet Platosu’nda eskiden deniz seviyesinde düzlüklerin olduğu fikrini destekliyor.

Pekin’deki Omurgalılar Paleontolojisi Enstitüsü’nden Dr. Deng Tao öncülüğündeki araştırmaya göre, gergedanın kafatası ve çene kemiği tamamen korunmuş durumda bulundu.

Düzenlenen basın toplantısında Prof. Deng, “Tropik koşullar, gergedanın Orta Asya’da hareketine izin vermiş olabilir. Tibet bölgesinin o dönemlerde yüksek rakımlı bir plato olmadığı ortaya çıkıyor” dedi.




Önceki Haber
Buldan ve Sancar saldırının yapıldığı parti binasında
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.