Ana SayfaGüncelDEVA’dan HDP’ye dayanışma ziyareti

DEVA’dan HDP’ye dayanışma ziyareti

HABER MERKEZİ – DEVA Partisi İzmir il ve ilçe yöneticileri, Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırı sonrası HDP İzmir İl Örgütü’ne dayanışma ziyaretinde bulundu.

Onur Gencer tarafından Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırıyla ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik dayanışma ziyaretleri devam ediyor.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir il ve ilçe örgütünün yöneticileri HDP’ye ziyarette bulundu.

Gelen heyeti HDP İl Eş Başkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur ile parti yöneticileri karşıladı.

DEVA Partisi heyetinde İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, Konak İlçe Başkanı Alev Özegeli, Gençlik Çalışmaları üyesi Burak Gamze ile İl Yönetim Kurulu (YK) üyeleri Cemalettin Baştaş, Oğulcan Uzun, Aras Akkiraz, Esat Olgun ve Yelda Arslan yer aldı.

Baş sağlığı dileklerinde bulunan DEVA Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen, genç bir kadının başına böyle bir şey gelmesinin çok üzücü olduğunu söyledi.

‘Saldırı ‘terör’ saldırısıdır’

Deniz Poyraz’a saldırının bir ‘terör’ saldırısı olduğunu belirten Ösen, şunları söyledi:

Siyasi partilerin en üst kademelerinden en alt kademelerine kadar tüm çalışanlarının can güvenliğinin sorumluluğu iktidardadır. Korumakta onların görevidir. Bir ihmal varsa, bu da onların ihmalidir. Toplumu gererek, insanları kötüleyerek, hedef göstermenin sonucunun ne olduğunu hep beraber gördük. Umarız ülkemizdeki siyasi cinayetlerde bu artık son olur. Toplumumuz tekrar barış ortamında bir birleşme ve iyileşme dönemine geçer.

‘Kutuplaştırıcı dil saldırıya sebep oldu’

HDP İl Eş Başkanı Besriye Tekgür de dayanışmanın önemi üzerinde durdu. Yaşanan ölümlerin sebebinin kutuplaştırıcı dil olduğunu ifade eden Tekgür, benzer saldırıların gerçekleşmemesi temennisinde bulundu.

Eş Başkan Kadir Baydur ise 8 Temmuz’da emek ve demokrasi güçlerinin İzmir’de düzenleyeceği mitingi hatırlatarak, artık tüm demokrasi güçlerinin yaşanan bu saldırılara karşı amasız ve fakatsız bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti.

DEVA partisinin heyeti, saldırıya dair soruşturma hakkında bilgi aldıktan sonra, dayanışma dileğinde bulunarak HDP İl Binası’ndan ayrıldı.




Önceki Haber
Ortadirek Tiyatrosu Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenleri canlandıracak
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.