Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu Fatma’yı öldüren Mehmet Nevzat Yıldız’a ağırlaştırılmış müebbet

Evli olduğu Fatma’yı öldüren Mehmet Nevzat Yıldız’a ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Boşanma aşamasında olduğu Fatma Hülya Yıldız’ı işkence ederek öldüren Mehmet Nevzat Yıldız ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara’da yaşayan Mehmet Nevzat Yıldız, 10 Ağustos 2019’da kendisinden boşanmak isteyen Fatma Hülya Yıldız’ı işkence ederek öldürmüştü.

Tutuklanan Yıldız, davanın geçen duruşmasında islami argümanlar kullanarak savunma yapmış ve  “Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, deliller varsa beni yargılayın” demişti.

Fatma Hülya Yıldız

Yıldız hakkında, “hırsızlık”, “konut dokunulmazlığını ihlal”, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşi kasten öldürme” suçlarından açılan davanın karar duruşması, Ankara 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya, Fatma Hülya Yıldız’ın ailesi ve avukatları katılırken, Yıldız tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Fail erkeğin avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu.

CHP Ankara İl ve İlçe Kadın Kolları üyeleri ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) üyeleri ise salona alınmadı.

Savcı “kasten öldürmek”, “konut dokunulmazlığı ihlal” ve “hırsızlık” yönündeki mütalaasını sunarak, failin cezalandırılmasını talep etti.

Fatma’nın avukatları ve ailesi, failin, mütalaa doğrultusunda hiçbir indirim uygulanmaksızın cezalandırılması talebinde bulundu.

Fail avukatı, faili aklamaya devam eden beyanlarda bulunarak, kadının avukatlarına sözlü saldırılarda bulundu.

Yıldız’ın avukatı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davaya müdahil olmasını da kabul etmediklerini belirterek, buna dönük yasanın değiştirilmesi talebinde bulundu. Avukatın dini literatürlerle savunma yapması dikkat çekti.

Yıldız’ın avukatının, öldürülen kadına iftiralarda bulunması üzerine, tepki gösteren Fatma’nın ablası Sıdıka Yılmaz, “duruşma disiplinini bozduğu” gerekçesiyle mahkeme başkanı tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.

Fail avukatının kendisine verilen makul süreyi aşması ve müşteki avukatlara sataşması dolayısıyla avukatlar ile fail avukatı arasında gerginlik yaşandı.

Mahkeme Başkanı, Yıldız’ın avukatının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kamu davasına katılmasının geri alınması dolayısıyla yeni yasal düzenleme yapılması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuru yapılması talebini “samimiyetsiz” bularak reddetti.

Esasa ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yıldız’a, “kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “konut dokunulmazlığı ihlal” suçundan 2 yıl, “hırsızlık” suçundan ise 6 yıl hapis cezası verdi.

Duruşmanın ardından adliye önünde yapılan açıklamada konuşan Fatma’nın avukatı İrem Esra Kömürcü Altun, her celse kararın verilmesi umuduyla geldikleri mahkemenin çeşitli bahanelerle uzatıldığını ifade ederek, “Bu celse de hem bize hem de aileye yönelik hakaretlerle geçti. Ama sonucunda istedikleri gibi olmadı, fail aklanmadı. İstanbul Sözleşmesi’nden aldığımız güç ve yetkiyle buradayız. Bir gecede kaldırılmak istense de biz hep buradayız, bu davaları takip ediyoruz” dedi.




Önceki Haber
Batman'da polis şiddeti: Silah dipçiğiyle bir genci darp etti
Sonraki Haber
Covid-19’dan 94 kişi daha hayatını kaybetti