Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu kadın ile bebeklerini kaynar suyla yaralayan erkeğe ‘iyi hal’ indirimi

Evli olduğu kadın ile bebeklerini kaynar suyla yaralayan erkeğe ‘iyi hal’ indirimi

HABER MERKEZİ – Konya’da evli olduğu kadın ile 2 yaşındaki bebeklerini kaynar su dökerek yaralayan Ali Ay 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ‘iyi hal indirimi’ uygulayarak cezayı 3 yıl 9 aya indirdi.

Konya’da evli olduğu Rukiye Ay ile 2 yaşındaki bebeklerini kaynar su dökerek yaralayan Ali Ay, kadının şikayeti üzerine gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı.

Kadını sistematik şiddete maruz bırakıp, “Şimdi seni öldürsem 5 yıl alırım. 3 yıl yatar çıkarım” diyerek tehdit eden Ay serbest bırakılmasına yapılan itiraz sonucu tutuklanmıştı.

Savcılık tarafından hazırlanan, sıcak suyun ‘silah’ olarak değerlendirilmesi istenilen iddianamede Ay’ın, eşini yaraladığı gerekçesiyle 1 yıldan 4,5 yıla kadar, kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.

Ay’ın ayrıca kadını tehdit ettiği için 2 yıldan 5 yıla kadar da hapsi istendi.

Tutuklu sanık Ay’ın 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davasının karar duruşmasına cezaevinden SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları ise salonda hazır bulundu. Ay, savunmasında, ”Ben olayı bilerek yapmadım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, Ay’ı silahla canavarca hisle eşe karşı kasten yaralama’ suçundan 4,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, Ay’ın cezasını ‘iyi hal’ indirimi ile 3 yıl 9 aya indirdi, kızına karşı ‘taksirle yaralama’ suçundan da bin 500 lira ceza verdi. Ay, tehdit suçlamasından ise beraat etti.

Karara tepki gösteren Rukiye, şunları söyledi:

Kadının canının ne kadar ucuz olduğunu anladım ben bu kararla. Ben hala o izleri taşıyorum vücudumda. Çocuğum hala psikolojisini düzeltemedi. Bu kadar az olmamalıydı. Zaten 5,5 aydır yatıyordu. Belki bir dilekçeyle tahliye olacak. Çocuğunu görmek isteyecek. Ben hala can güvenliğimin olduğunu düşünmüyorum.

Bu kadar kısa süre cezaevinde kalması ona cesaret verecektir. Bana daha önce de dedi. ‘Yapacağımı yaparım, alacağım 5 sene 3 sene, yatarım’ demişti. Ama 5 sene bile alamadı. Yarım kalan işini muhtemelen tamamlayacak. Olan benim çocuğuma olacak, annesiz kalacak. Bu kararlar birçok erkeğe de cesaret veriyor. Bu karara itiraz edeceğim.




Önceki Haber
Tutuklu gazeteci Çoban'a 4 yıl 6 ay hapis
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.