Ana SayfaGüncelGazeteler HDP’ye saldırıyı nasıl gördü?

Gazeteler HDP’ye saldırıyı nasıl gördü?

HABER MERKEZİ – HDP’ye yönelik saldırıyı manşetten gören Yeni Yaşam, Evrensel ve BirGün saldırının iktidarın hedef göstermesinden sonra gerçekleşmesine dikkat çekti. Hükümete yakın gazeteler de haberi “provokasyon” olarak gördü.

HDP’nin İzmir’deki binasına yönelik dünkü saldırısında hayatını kaybeden 38 yaşındaki Deniz Poyraz, bugün toprağa verilecek.

Saldırıya ilişkin tartışmalar sürerken, haberin gazetelerde nasıl yer aldığı da merak konusu oldu.

Yeni Yaşam, Evrensel, BirGün ve Korkusuz gazeteleri, haberi manşetten gördü. Cumhuriyet de habere birinci sayfadan büyük şekilde yer verdi.

İşte haberi manşetten gören gazeteleri kullandıkları başlıklar:

BirGün: “Dilinizde nefret elinizde kan var”

Yeni Yaşam: “Tetiği çeken iktidardır”

Evrensel: “Hedef gösterme, kriminalize etme ve ağır sonuç”

Cumhuriyet: “HDP İzmir İl başkanlığına planlı silahlı saldırı”

Korkusuz: “HDP’ye saldırı”

Yeni Yaşam, Evrensel ve BirGün iktidarın HDP’yi sık sık hedef almasını hatırlatarak, saldırının bu nedenle yaşandığına dikkat çekti.

Cumhuriyet gazetesi de saldırganın Suriye’den çekilen silahlı fotoğraflarını hatırlatarak, HDP’nin SADAT’ı işaret etmesine yer verdi.

“Provokasyon” dediler

Habere manşetten değil de alt sıralarda yer veren gazeteler de saldırıyı benzer bir dille “provokasyon” şeklinde duyurdular.

“İzmir’de HDP’ye kanlı baskın” başlığını kullanan Hürriyet, Poyraz’ın çay ocağında çalışan annesine yardım için geldiği gün katledildiğini ifade etti.

“Provokatif saldırıda genç kadın can verdi” başlığını kullanan Sabah da Poyraz’ın, annesinin yerine çay ocağında çalışmaya geldiği gün öldürüldüğüne dikkat çekti.

“İzmir’de HDP’ye kanlı saldırı: 1 çalışan öldü” başlığını kullanan Sözcü ise HDP’nin o günü 40 kişilik bir toplantıyı ertelediğini, eğer toplantı olsaydı büyük bir katliamın olacağına işaret etti.

Dün saldırıyı çatışma olarak duyuran ve tepkiler sonrası başlığı değiştiren Yeni Şafak, “HDP binasına saldırı: 1 ölü” üst başlığını kullanarak, saldırının provokasyon olduğunu kaydetti.

MHP’ye yakın Türkgün gazetesi ise saldırı haberine birinci sayfada yer vermedi.

HDP’nin kapatılması için aylardır kampanya yürüten Vatan Partisi’nin yayın organı Aydınlık’ın haberi birinci sayfadan “Kışkırtmaya dikkat” başlığıyla vermesi ise dikkat çekti.




Önceki Haber
İki Deniz, bir yaşam
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.