Ana SayfaGüncelHDP’den kampanya: Çekin tuğlayı faili meçhuller aydınlatılsın

HDP’den kampanya: Çekin tuğlayı faili meçhuller aydınlatılsın

HABER MERKEZİ – HDP, Mehmet Ağar’ın faili meçhuller için “Bir tuğla çeksek duvar yıkılır” sözlerine ithafen “Çekin Tuğlayı” kampanyası başlattı. Kampanyaya ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Gelin hep birlikte bu tuğlayı çekelim bu karanlık düzen yıkılsın. Tuğlayı çekin failli meçhuller aydınlığa kavuşsun, hakikat ortaya çıksın” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in itiraflarının ardından yeniden gündeme gelen failli meçhul cinayetlerin aydınlatılması talebiyle kampanya başlattı.

HDP, gazeteci Uğur Mumcu suikastı sürecinde dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın söylediği “Bir tuğla çeksek duvar yıkılır” sözlerine ithafen ve karanlıkların aydınlatılması için sosyal medya üzerinden “ÇekinTuğlayı” başlığıyla tag açtı.

HDP’nin Parti Meclisi toplantısı öncesinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Uğur Mumcu’nun katledildiği olayın hemen ardından dönemin İçişleri Bakanı olan Mehmet Ağar’ın ailenin yanına gittiğinde, Güldal Mumcu’nun, “Neden failler bulunmuyor, neden bunlar yaşanıyor” sorusuna, “Bir tuğlayı çekersek duvar yıkılır” şeklinde cevap verdiğini hatırlattı.

“Maalesef o dönem o tuğlayı çekmeyi başaramadık ama şimdi bunu başarmak zorundayız” diyen Sancar şunları söyledi:

Gelin hep birlikte bu tuğlayı çekelim bu karanlık düzen yıkılsın. Tuğlayı çekin failli meçhuller aydınlığa kavuşsun, hakikat ortaya çıksın. Gelin hep birlikte tuğlayı çekelim kirli savaş politikaları son bulsun, tuğlayı Kürt sorununda inkar ve imha politikası sona ersin. Tuğlayı çekelim barış ve demokrasi yolunu açalım, bu mafyatik düzeni tarihe karıştıralım. Tuğlayı çekelim iş, aş, ekmek ve özgürlük yolunu sonuna açalım. Tuğlayı çekelim doğa talanına son verelim, kadın kıyımına son verelim. Tuğlayı çekelim çözümsüzlük ve tecrit politikaları son bulsun, siyasi rehineler özgür kalsın.

Sancar’ın konuşmasının ardından HDP tarafından başlatılan kampanyaya ilişkin birçok paylaşım yapıldı. Paylaşımlardan bazıları şöyle:




Önceki Haber
Cumartesi Anneleri Kürt iş insanlarının faillerini sordu
Sonraki Haber
Dünya Çevre Günü: Hava kirliliği, Covid-19'dan daha tehlikeli