Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİki çocuğuna tecavüz etti, mahkeme tutuklamadı

İki çocuğuna tecavüz etti, mahkeme tutuklamadı

HABER MERKEZİ – İki çocuğuna tecavüz eden Mehmet K.’nın yargılandığı davada çocukların beyanına rağmen tutuklama kararı çıkmadı.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde yaşayan Mehmet K., 2019 yılında iki çocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bıraktı.

Jinnews’ta yer alan habere göre, istismarı öğrenen çocukların annesinin şikayeti üzerine fail Mehmet K., 24 Kasım 2020 tarihinde gözaltına alındı.

Ertesi gün serbest bırakılan fail hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “zincirleme suretiyle çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından iddianame hazırlandı.

‘Ölümle tehdit edildik’

İddianameye göre iki çocuk, 2020 yılında Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) alınan ifadelerinde failin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu ve annelerine söylemeleri söylememeleri için ölümle tehdit ettiği kaydetti. Çocukların annesi ise failden şikâyetçi olduğunu söyledi.

Fail ise ifadesinde kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

Savcı çocukların beyanına üstünlük tanıdı

Savcı toplanan deliller ve alınan ifadeler sonucunda “çocukların olay tarihinde 5 yaşında, ifade döneminde ise 6 yaşında oldukları, çocukların babası olan şüpheli hakkında çocukların bu şekilde kurguya yönelik bir beyanda bulunmasının beklenemeyeceği, çocukların ifadelerinde çelişkinin bulunmadığını ve çocukların beyanlarına üstünlük tanındığını” belirtti.

Savcı, şüphelinin savunmasının suçtan kurtulmaya dönük olduğunu vurgulayarak, hakkında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “zincirleme suretiyle çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Fail tutuksuz yargılanıyor

Hazırlanan iddianame Diyarbakır 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, davanın 2 duruşması görüldü.

Her iki duruşmada tutuksuz yargılanan fail, duruşmalarda da kendisine iftira atıldığı iddialarını sürdürdü.

Çocukların ve annelerinin avukatı olan Şevval Kamçı ve Pelda Vesek, tutukluluğa ilişkin CMK’da öngörülen şartların somut olayda gerçekleştiğini belirterek, sanığın tutuklanmasını istedi.

Tutuklama şartları ‘oluşmamış’

Mahkeme heyeti sanığın tutuklanma şartlarının oluşmadığını belirterek, talebi reddetti. Heyet ayrıca bir sonraki celsede iddia makamının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için süre verilmesine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 20 Ekim’de görülecek.




Önceki Haber
ABD uçakları Irak ve Suriye'de hava saldırıları düzenledi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.