Ana SayfaDünyaIŞİD karşıtı Koalisyon Roma’da toplanıyor: DSG’den Hol Kampı çağrısı

IŞİD karşıtı Koalisyon Roma’da toplanıyor: DSG’den Hol Kampı çağrısı

HABER MERKEZİ – İŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu Bakanlar toplantısı, İtalya’nın ev sahipliğinde başkent Roma’da gerçekleştirilecek. DSG’den toplantı öncesi IŞİD’lilere ilişkin çağrı geldi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İtalya’nın ev sahipliğinde ve Amerika Birleşik devletleri (ABD) ile ortaklaşa yapılacak IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı’na, koalisyon üyesi 81 ülkenin katılacağı bildirildi.

Roma’daki toplantıda, IŞİD’in mutlak yenilgiye uğratılmasında koalisyonun uyumu, Suriye ve Irak’taki kurtarılmış bölgeleri istikrara kavuşturma taahhüdünün teyit edilmesi ve çalışma gruplarında iş birliğinin pekiştirilmesi hedefleniyor.

Euronews Türkçe’de yer alan habere göre, toplantıda IŞİD karşıtı koalisyona desteğin genişletilmesi hedefleniyor.

“Bir terör örgütü olarak IŞİD’in ilerleyişinin engellenmesi için” planlama yapılmasının hayati önem taşıdığına vurgu yapılıyor.

DSG’den çağrı

Toplantı öncesinde Twitter hesabından açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Kuzey ve Doğu Suriye’de Hol Kampı başta olmak üzere on binlerce İŞİD’li ve ailesinin kaldığını hatırlatarak, bunların ülkelerine alınması için bir karar alınması gerektiğini söyledi

Ebdi, bölgedeki istikrarın ve ekonomik kalkınmanın desteklenmesi gerektiğini vurguladı.




Önceki Haber
Sayıştay Raporu'na göre öğretmen açığı 138 bin
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.