Ana SayfaDünyaİtalya’da cezaevinde polis şiddeti: 52 görevliye ceza

İtalya’da cezaevinde polis şiddeti: 52 görevliye ceza

HABER MERKEZİ – İtalya’da bir cezaevinde polislerin mahkumlara şiddet uyguladığını gösteren görüntüler büyük tepki çekti. Açılan soruşturmada 52 görevli hakkında gözaltı, ev hapsi ve kamu görevinden uzaklaştırma gibi tedbir kararları alındı.

Domani gazetesi tarafından İtalya’da bir cezaevinde yayımlanan görüntülerde, Caserta kentindeki Santa Maria Capua Vetere Cezaevi’nde Nisan 2020’deki bir isyan sonrası cezaevi polislerinin bazı mahkumları tokat, tekme ve coplarla dövdüğü görüldü.

Santa Maria Capua Vetere Cezaevi’nde bir Covid-19 vakası tespit edilmesi üzerine isyan çıkmıştı.

Mahkumlar, maske ve Covid-19 testi gibi taleplerinin karşılanması talebiyle protesto başlatmıştı.

İtalyan basınına göre cezaevi polisi bu isyanın ertesi günü, 6 Nisan 2020’de protestoya katılan bazı mahkumlara “misilleme” amacıyla şiddet uyguladı.

‘117 soruşturma, 52 görevliye tedbir kararı’

Olayla ilgili olarak 117 kişi hakkında soruşturma başlatılırken, 52 cezaevi görevlisi hakkında ihtiyati tedbir kararları alındı.

Şüphelilerden 8’ine gözaltı, 18’ine ev hapsi, 3’üne ikamet zorunluluğu, 23’üne de kamu görevinden uzaklaştırma olmak üzere yaptırımlar uygulandı.

Görüntülerin yayımlanmasından sonra, Demokratik Parti’den eski Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini’nin sosyal medyada olaya tepki göstererek şunları söyledi:

Devleti temsil etmesi gerekenler aslında devletin değerlerine ihanet etti. Adaletin sağlanmasını diliyorum.


BBC Türkçe



Önceki Haber
Çitil davasında 7 gazeteciye verilen beraat kararı onandı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.