Ana SayfaDünyaJaponya’dan Asya’nın enerji geçişine 10 milyar dolarlık yardım

Japonya’dan Asya’nın enerji geçişine 10 milyar dolarlık yardım

HABER MERKEZİ – Japonya, yenilenebilir enerji, enerji tasarrufu ve enerji geçişine yardımcı olmak gibi konuları ele alan Asya’daki karbonsuzlaştırma projelerine 10 milyar dolarlık mali yardım sunacağını açıkladı.

Japonya’nın Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hiroshi Kajiyama, ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) enerji bakanlarıyla sanal bir toplantıda enerji politikalarına dair çeşitli önerilerde bulundu.

Kajiyama, bölge için her ülkenin karbon nötrlüğüne yönelik gerçekçi bir yol belirlemesine ve bunu başarmak için bir yol haritası geliştirmesine yardımcı olmak da dahil olmak üzere çeşitli destek önlemleri önerdi.

10 ASEAN ülkesinin katıldığı toplantıda Kajiyama, “Asya’da karbon nötrlüğüne gerçekçi geçişler için bir Japon desteği paketi olarak Asya Enerji Dönüşümü Girişimi’ni öneriyoruz” dedi.

Reuters’in haberine göre sanayi bakanlığının Uluslararası İlişkiler Direktörü Takeshi Soda, mali desteğin, karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı olacak projeleri hedefleyeceğini ve her ülkenin karbon nötr hedefine katkıda bulunacağını söyledi.

Soda, “Uluslararası finans endüstrisinde fosil yakıt projelerinde elden çıkarma konusunda hızlı bir ilerleme oldu. Ancak ASEAN’da karbon nötrlüğü elde etmek için, bir enerji geçişine katkıda bulunan çeşitli projeler ve teknolojiler için yatırım ve finansman çekecek bir mekanizma oluşturmak önemlidir” dedi.




Önceki Haber
HDP'li Önlü'den kritik iddialar: Polis içeride Deniz'in olduğunu nerden biliyordu?
Sonraki Haber
Asansör boşluğuna düşen işçi yaşamını yitirdi