Ana SayfaToplumsal CinsiyetJineoloji Dergisi Ezidi kadınlara ithaf edilen yeni sayısıyla raflarda

Jineoloji Dergisi Ezidi kadınlara ithaf edilen yeni sayısıyla raflarda

HABER MERKEZİ – Jineoloji Dergisi’nin raflarda yerini alan 21. sayısı, Şengal’de direnen Ezidi kadınlara ithaf edildi.

Kadın bilim ve kuram dergisi Jineoloji’nin 21’inci sayısı çıktı. Derginin bu ayki dosya konusu, “Din Eksenli Sömürgecilik ve Kadın Kırım Politikaları”.

Derginin bu sayısı 74. Ferman’a rağmen Şengal’i terk etmeyen; demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü özerk bir toplumun inşası için direnen Ezidi kadınlara ithaf edildi.

Dergi bu sayısında, dini/dinsel inancın kökenlerini, toplumlar için önemini, işlevini antropoloji, sosyoloji, teoloji ve felsefe gibi farklı disiplinler yoluyla inceliyor.

Jineoloji’nin tanıtım metninde yayımlanan sayıya dair şu ifadelere yer veriliyor:

Bu dosyamızda dinler tarihine ışık tutarak inançların ve dinlerin ortaya çıkış serüvenleri, bunların toplumlar için anlamına ve tarihsel dönüşüm seyrine odaklanıyoruz. Yine, doğal toplumdan sınıflı topluma ve günümüze kadar dinlerin iktidarla ilişkisini kadın özgürlükçü bir perspektifle ele alıyoruz. Din ile dinciliğin ayrımını gözeterek iktidarlaşan dinlerin cinsiyetçi söylevleri ile pratiklerini, dinin siyasallaşmasıyla bağlantılı olarak iktidarlaşması serüvenini tek tanrılı dinlerin cinsiyet rejimleri özelinde inceliyoruz..

21. sayının tanıtım videosu ise şöyle:




Önceki Haber
Kabine yeni kararlar almak için toplanıyor
Sonraki Haber
Sancar: AYM, HDP’yi kapatma kararı verirse kendini de kapatma kararı vermiş olacak