Ana SayfaDünyaKanada’da Müslüman aileye ırkçı saldırı

Kanada’da Müslüman aileye ırkçı saldırı

HABER MERKEZİ – Kanada’da Pazar günü beş kişilik Müslüman bir ailenin bir araç tarafından ezilmesi ve ailenin dört ferdinin yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak Kanada polisinin yürüttüğü soruşturmada yeni bilgiler elde edildi. Kanada polisi, olayın ırkçı bir saldırı olabileceğini açıkladı.

Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde pazar günü aralarında çocukların da bulunduğu Müslüman bir ailenin 5 ferdi kaldırımda yürürken, bir araç tarafından ezildi.

Olayda aynı aileden 74 ve 44 yaşlarında iki kadın, 46 yaşında bir erkek ve 15 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetti, 9 yaşındaki bir erkek çocuğu ise ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Saldırıyı siyah bir minibüsle düzenleyen 20 yaşındaki fail, olayın ardından kaçmaya çalıştı, ancak 7 kilometre uzaklaşabildikten sonra yakalandı.

Olayla ilgili Pazartesi günü bir basın açıklaması yapan polis, elde edilen ilk bulguların olayın ırkçı bir saldırı olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Ailenin İslam inancına sahip olduğu için hedef alındığı ve saldırının bir nefret eylemi olduğunu tahmin ettiklerini belirten polis, saldırının planlı olduğuna dair ellerinde ipuçları bulunduğunu kaydetti.

Ailenin 14 yıl önce Pakistan’dan Kanada’ya göç ettiği belirtiliyor. Yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı Londra kenti, ülkede Müslüman nüfusun en çok yaşadığı bölgelerden biri.

Trudeau’dan kınama

Hayatını kaybedenler için Twitter’den bir taziye mesajı paylaşan Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Kanada’nın Londra ve ülkede yaşayan tüm Müslüman toplumunun yanında olduğunu belirterek “İslamofobi’nin toplumumuzda kesinlikle yeri yok. Bu nefret sinsi ve alçakçadır, artık buna son verilmelidir” dedi.

Kanada Müslümanlar Konseyi de saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

Konsey Başkanı Mustafa Farooq, bunun Kanada topraklarını hedef alan bir terör saldırısı olduğunu ve saldırının buna göre değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Eyalette nefret ve İslamofobiye yer olmadığını söyleyen Farooq, “Bu iğrenç şiddet eylemleri durdurulmalı” dedi.

2017’de camiye saldı olmuştu

Kanada’nın Quebec eyaletinde 2017 yılında bir camiye saldırı düzenlenmiş ve saldırı 6 kişi hayatını kaybetmiş, 30’dan fazla kişi de yaralanmıştı.

Saldırı o sırada siyaset bilimi öğrencisi olan Alexandre Bissonnette adlı kişi tarafından gerçekleştirilmiş, failin milliyetçi ve ırkçı düşüncelere sahip olduğu tespit edilmişti.

Bissonnette, daha sonra yargılandığı davada ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.


AFP, dpa, Reuters, BBC Türkçe, Deutsche Welle




Önceki Haber
Organize suç örgütlerine yönelik küresel operasyon
Sonraki Haber
Boşanmak isteyen kadına işkence yapan iki erkeğe 16 yıl hapis