Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti: Failler ortada

Kılıçdaroğlu Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti: Failler ortada

HABER MERKEZİ – Kıbrıs’ta öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, faillerin ortada olduğunu belirterek, gereğinin yapılması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kıbrıs’ta öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın kabrini ve Adalı ailesini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, “Şimdi asıl failler ortaya çıktı, yıllar sonra. Sağlıklı bir soruşturmayı yapmak ve sonuç almak artık siyasetçilerin, Türkiye’deki ve Kıbrıs’taki siyasetçilerin ve savcıların namus borcudur. Hiçbir faili meçhul cinayet kapatılmamalı, üstü örtülmemelidir, failleri yakalanmalı ve cezası verilmelidir. Bunu bekliyoruz. Aile bunu bekliyor, yıllardır bunu bekliyor. Failler ortada, biliniyor; katiller belli, biliniyor, gereğinin yapılması lazım, yazıktır günahtır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kıbrıs’taki programının sonunda 1996’da öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın, Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki mezarını ziyaret etti.

ANKA’da yer alan habere göre, asıl faillerin hala bulunamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Soruşturma yetersiz. Soruşturmanın yetersiz olduğunu, delillerin yeteri kadar toplanamadığını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de kabul etti zaten. Şimdi asıl failler ortaya çıktı, yıllar sonra. Sağlıklı bir soruşturmayı yapmak ve sonuç almak artık siyasetçilerin, Türkiye’deki ve Kıbrıs’taki siyasetçilerin ve savcıların namus borcudur. Hiçbir faili meçhul cinayet kapatılmamalı, üstü örtülmemelidir, failleri yakalanmalı ve cezası verilmelidir. Bunu bekliyoruz. Aile bunu bekliyor, yıllardır bunu bekliyor. Failler ortada, biliniyor; katiller belli, biliniyor, gereğinin yapılması lazım, yazıktır günahtır.

Kılıçdaroğlu daha sonra Adalı ailesinin Lefkoşa Küçükkaymaklı’daki evine birlikte geldi. Ev ziyaretinde de Kılıçdaroğlu, dosyanın savcının insafına kaldığını ve faillerin belli olduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

Youtube kanalı üzerinden yayınladığı videolarla önemli iddialarda bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Kutlu Adalı cinayetinde ilişkin dikkat çekici bilgiler vermişti.

Peker, eski içişleri bakanı Mehmet Ağar’ın Adalı’yı öldürtmek için kendisinden tetikçi talep ettiğini öne sürmüştü.

Peker, Ağar’ın talebi üzerine kardeşi Atilla Peker’i Kıbrıs’a gönderdiğini, eski MİT görevlisi Korkut Eken ile görüştüğündeyse “Başka bir ekibin Adalı’yı öldürdüğünün kendisine söylendiğini” iddia etti.

Korkut Eken ise Atilla Peker’in kendisiyle Kıbrıs’a geldiğini doğrulamış ancak cinayeti kendilerinin işlediğini yalanlamıştı.




Önceki Haber
'Barış Akademisyenleri'ni konu alan belgesel yayınlandı
Sonraki Haber
HDK'nin yeni eş sözcüleri belirlendi