Ana SayfaManşetKılıçdaroğlu: Türkiye kara para aklayan ülkelerin başında geliyor

Kılıçdaroğlu: Türkiye kara para aklayan ülkelerin başında geliyor

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye şu anda Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında geliyor. Türkiye böyle bir rezaleti tarihinde hiç görmemiştir” diyerek iktidarı eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına iktidarı eleştirerek başlayan Kılıçdaroğlu, kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini söyledi.

Salgın nedeniyle uygulanan ve 30 Haziran’da sona erecek olan kısa çalışma ödeneğinin sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ”Kısa çalışma ödeneği 456 gün sürdü, ücretsiz izin aylığı 433 gün. Bu ayın sonunda bitmemesi gerekiyor, en azından pandemi hala devam ediyor. Bu paraları kesmeyin. Keserseniz zaten işsizlik büyük bir sorun daha da büyütürsünüz” diye konuştu.

‘Açıkta öğretmen bırakmayacağım’

Atanamayan öğretmenlerin durumuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin hepsini atayacağını ve açıkta öğretmen bırakmayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine bakıyorsunuz 107 bin 909 öğretmen açığı var. Sayıştay’ın raporuna göre, 138 bin 393 öğretmen açığı var. Ama Erdoğan’a göre öğretmen açığı yok. Bunlar yönetiyor memleketi, onun için memlekette işsizlik bu boyutlarda.

‘Türkiye kara para aklayan ülkelerin başında geliyor’

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaatları sonrası, gündeme gelen uyuşturucu kaçakçılığı konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Türkiye şu anda Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında geliyor. Türkiye böyle bir rezaleti tarihinde hiç görmemiştir. Haramla besleniyorlar, helali kabul edemiyorlar ve ekonomiyi, hukuku aşama aşama kayıt dışına çıkardılar, devletten ayırdılar. Bu kumar paraları kime gidiyor. Organ ticaretinde uyuşturucuda bu paralar nereye gidiyor? Sadece ticareti yapan mı, göz yuman da payını alacak. Saray ve beslemeleri neden sessiz kalıyor? Beslendikleri için! Bugün Türkiye’de rüşvetsiz iş yapmak mümkün değil. Devletle muhatap olduğun andan itibaren rüşvetsiz iş yapmak mümkün değil.

Hükümetin ekonomi ve hukukta kayıt dışına çıkmasının, yönetimin mafyaya teslim edildiği anlamına geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, hükümetin yer altı dünyası tarafında yürütülmekte ve korunmakta olduğunu ifade etti.




Önceki Haber
Sancar: Korku duvarı geniş demokrasi ve eşit yurttaşlık ittifakıyla yıkılır
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.