Ana SayfaManşetKobani Davası’nda 4 isme daha tahliye

Kobani Davası’nda 4 isme daha tahliye

HABER MERKEZİ – Kobani Davası’nda ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Zeki Çelik, İbrahim Binici, Emine Ayna ve Prof. Dr. Emine Beyza Üstün’ün tahliyesine karar verdi.

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişi hakkında açılan davanın üçüncü duruşmasının beşinci oturumu, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma, avukatların savunması ile başladı. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın avukatı Cahit Kırkazak duruşmanın işleyişine dair taleplerini söyledi.

Müvekkillerinin kendilerine gönderilen ek klasörleri incelemeleri için bir sonraki duruşmanın Ekim ayına ertelenmesini isteyen Kırkazak, iki haftalık duruşma periyodunun da kötü muameleye dönüştüğünü, bu nedenle periyotların 5 gün ile sınırlandırılması talebinde bulundu.

Arar karar açıklandı

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, HDP eski Saymanı Zeki Çelik, HDP eski milletvekilleri İbrahim Binici ve Prof. Dr. Emine Beyza Üstün ve DBP Eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna için adli kontrol şartı uygulayarak, yurt dışı yasağı ve haftada iki gün imza vermeleri şartıyla tahliyesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca HDP eski milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya’a hakkında ‘adli kontrol şartı’ taleplerinin kaldırılmasına,  HDP Mardin eski Milletvekili Gülser Yıldırım hakkında, “konut terk etmeme” yönündeki kararın kaldırılmasına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 20 Eylül’e erteledi.

20 Eylül’de başlayacak olan davanın 4’üncü duruşması çarşamba günleri hariç iki hafta sürecek.

4 kişi daha önce tahliye edilmişti

15 Haziran’da görülen duruşmada da Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ile HDP eski MYK üyeleri Can Memiş, Berfin Özgü Köse ve Cihan Erdal’ı adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.




Önceki Haber
Kazım Koyuncu mezarı başında anıldı
Sonraki Haber
Son 24 saatte Corona virüsünden 56 kişi hayatını kaybetti