Ana SayfaGüncelKutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma açıldı

Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma açıldı

HABER MERKEZİ – Gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin Atilla Peker’in verdiği dilekçe sonrası soruşturma açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’in ifadeleri sonrası, gazeteci Kutlu Adalı’nın Kıbrıs’ta öldürülmesiyle ilgili iddialara dair soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Sedat Peker gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili eski emniyet mensubu Mehmet Ağar ile eski MİT mensubu Korkut Eken’in kendisinden tetikçi istediğini iddia etmiş, kardeşi Atilla Peker’i önerdiğini ancak cinayeti Atilla Peker’in işlemediğini öne sürmüştü.

Atilla Peker de savcılığa verdiği ifadede Kutlu Adalı’yı öldürmek için Korkut Eken ile birlikte Kıbrıs’a gittiğini itiraf etmişti.

Atilla Peker ifşa oldukları için Kutlu Adalı’yı öldüremediğini ancak cinayetin ardından Korkut Eken’in kendisine ‘O iş tamam” dediğini ileri sürmüştü.

Korkut Eken de Peker’in kendisiyle birlikte Kıbrıs’a geldiğini doğrulamış ancak cinayeti yalanlamıştı.

Soruşturma açan başsavcılık açıklamasında şu ifadelere yer veridi:

Soruşturma kapsamında cinayet olayının gerçekleştiği KKTC adli makamlarından ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin temin edilmesi amacıyla gereken yazışmaların yapılması ve yine ülkemiz dahilinde bulunan muhtemel delillerin temini ile dilekçe sahibinin ayrıntılı beyanının alınması için çalışmalara başlanmıştır.




Önceki Haber
Esat-Eryaman Davası: Adliye önünde LGBTİ+'lara polis müdahalesi ve darp
Sonraki Haber
Gezi anmasına polis müdahalesi: Çok sayıda kişi gözaltına alındı