Ana SayfaToplumsal CinsiyetLGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne yasak: Valilik ‘genel ahlakı’ koruyormuş

LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne yasak: Valilik ‘genel ahlakı’ koruyormuş

HABER MERKEZİ – 26 Haziran’da yapılması planlanan 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, valilik tarafından yasaklandı.

İstanbul Valiliği, 26 Haziran Cumartesi günü Maltepe’de gerçekleştirilmesi planlanan 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü yasakladı.

Kararı, Twitter’dan duyuran İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası hesabı, “Yasak gerekçesi yine aynı zırvalar” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği tarafından paylaşılan ret yazısında ise ‘genel ahlak ve provokatif eylem’ yasağa gerekçe olarak sunuldu.

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve aynı kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin ilgili hükümleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince il sınırlarımız içerisinde provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği, açık yer toplantısına katılacaklarda dahil olmak üzere halkın huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, olası şiddet ve terör olaylarının önlenmesi, provokatif eylem ve olayların yaşanmaması için söz konusu açık yer toplantısının düzenlenmesi Valiliğimizce uygun görülmemiştir.




Önceki Haber
İsrail’de yeni bir insan türü keşfedildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.