Ana SayfaGüncelMaçta kalbi duran Eriksen’e taraftarlardan anlamlı destek

Maçta kalbi duran Eriksen’e taraftarlardan anlamlı destek

HABER MERKEZİ – EURO 2020 maçında kalbi duran Danimarka futbolcusu Christian Eriksen’in durumunun iyi olduğu bildirildi. Finlandiya taraftarı “Christian”, Danimarka taraftarı ise Eriksen diyerek futbolcuya desteklerini iletti.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) B Grubu maçında Danimarka, Finlandiya ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada bir anda yere yığılan Danimarka’nın yıldız futbolcusu Christian Eriksen’in kalbi durduğu öğrenildi.

Mücadelenin hakemi oyunu durdurarak futbolcunun yanına koştu ve hemen sağlık ekiplerini sahaya davet etti.

15 saniye içinde Christian Eriksen’in yanına gelen sağlık ekibi, oyuncuya kalp masajı yapmaya başladı. Öte yandan takım arkadaşları da 29 yaşındaki futbolcunun etrafında bir çember oluşturdu.

Tüm futbolcuların ve sporseverlerin gergin bir bekleyişe geçtiği olay sonrası Christian Eriksen’e yaklaşık 15 dakika kalp masajı yapıldı.

Yıldız futbolcu daha sonra sedye ile oyun alanının dışına taşındı.

Maç ertelendi

UEFA, maçın ertelendiğini duyurdu. UEFA’nın konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kopenhag’daki UEFA EURO 2020 maçı, tıbbi bir acil durum nedeniyle askıya alındı” denildi.

Bilinci açık

Açıklamanın devamında “Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen’in sağlık durumu nedeniyle iki takım yetkilileri ve maçın hakemleri ile acil toplantı yapıldı. Hastaneye kaldırılan futbolcunun sağlık durumu stabil” ifadelerine yer verildi.

Danimarka Futbol Federasyonu ise Eriksen’in durumu hakkında “Eriksen uyandı. Bilinci açık. Hastanede tetkikleri sürüyor” açıklamasında bulundu.

Taraftarlardan destek

Sahadan ayrılmayan taraftarlardan Eriksen’e anlamlı bir destek mesajı yollandı.

Finlandiya taraftarı “Christian”, Danimarka taraftarı ise “Eriksen” diyerek yıldız futbolcuya desteğini iletti.




Önceki Haber
Covid-19’da bugün: 75 can kaybı, 6 bin 76 vaka
Sonraki Haber
Nijerya'da yağma için köy basan çeteler 53 kişiyi öldürdü