Ana SayfaGüncelPeker, iddialarını sürdürüyor: Soylu, Korkmaz’a ‘yurtdışına çık’ dedi

Peker, iddialarını sürdürüyor: Soylu, Korkmaz’a ‘yurtdışına çık’ dedi

HABER MERKEZİ – Sedat Peker, yayımladığı 9. videoda önemli yeni iddialarda bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 9. videosunu Youtube üzerinden paylaştı.

Her defasında çeşitli suç ithamlarında bulunan Peker’in bu videoda öne sürdüğü iddialar şöyle:

Sezgin Baran Korkmaz iddiası

*Bodrum’da Paramount Otel var. Sahibi kim, Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye’de de ABD’de de aranıyor… 5 Aralık Resul Holoğlu, Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı telefon açıyor Korkmaz’a. Bu adamı arıyor, İçişleri Bakanlığı’na çağırıyor. Saat 10.30, 12.30 çıkış. Sezgin Baran Korkmaz 45 milyon dolar bir iş adamından alacağı var. Süleyman buna ‘Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurtdışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak’ diyor. Yukarısı da Tayyip abi. Amerika’dan da büyük para gelmiş diye herkes biliyor ya.. Bütün kayıtlar çıkacak. Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık’ta yurtdışına gidiyor. İçişleri Bakanı, Organize Suçlar Daire Başkanı’nı telefonla arayıp, hakkında 6 aydır dosya hazırlanan adamı İçişleri Bakanlığı’na çağırıyor ve görüşüyor ve yurtdışına çıkmasını söylüyor. Bu 45 milyonu kabul etti ya Sezgin Baran, ne yapsın devlet var karşısında.

Belediyelerdeki rüşvet sistemi

*Bir belediye başkanına rüşvet vermeye gittiğinde, adam huylanıyor, senden parayı almıyor. Ya kelek yaparsa, ya kayıt gizli kayıt yapıyorsa, kamera varsa diye. ‘Bizim bir alt derneğimiz var, alt kuruluş, oraya şu kadar yardım yap’ diyor. Sen gidiyorsun oraya parayı yatırıyorsun, işte sözde hayır işi için. Hiç kusura bakmayın belediyeciler söz verdik doğru konuşacağız.

*Sen gidiyorsun paraya yatırıyorsun, ondan sonra ne yapmak istiyorsan onu yapıyorsun. Hani Sülü’nün Ankara’da akrabası var ya, onun yaptığı işlerin bu belediye aksanı. O dev olmuş, bakanlar, genel müdürler hepsini yönlendiriyor.

*Benim anlattığım belediyelerdeki sistem. Şimdi sen oraya parayı yatırdın ya, belediye başkanına gitmedi diyeceksin para. O ne yapıyor? 100 bin liralık bir iş var, en güvendiği arkadaşına diyor ki ‘1 milyonluk fatura kes’ diyor. İşi, istediği insana verme gibi bir saçma bir şey var, onu da siz (gençler) kaldıracaksınız. En iyi teklif verenin ihaleyi alması lazım. Sonra o 1 milyon liralık işi alıyor ama 100 bin liraya yapıyor. Ona 100 bin lirayı veriyor, 100 bin de vergi vesaire çıkarsa, geriye kalan 800 bin lirayı kılçıksız alıyor cebe indiriyor.

Soylu’nun sigorta şirketi

*Engin Sigorta (Süleyman Soylu ailesinin şirketi) yüzde 5 bin, 7 bin derken 57 kat büyümüş. Sen Yüce Divan’a gideceksin, yargılanacaksın, hiçbir şansın yok. Anlattıklarımın altlarını da hazırladım, delilleri de bende, sen bitireceğim. Madem ben suç örgütü lideriyim, sana yurt dışına gitmeden önce odanda çağırıp misafir ettiğin, dur oraya geleceğim, Sülü bekle.

*Binali Yıldırım oğlunu korumak için alana çıkmış. Senin oğlunu korumana gerek yok ki. Adam 15 senede kaç milyar dolarlık servet yapmış. Biz sadece Hollanda’dakini biliyoruz açıklandığı için. Ya bu adam süper dahi olmasa o paraları nasıl kazansın? Millet 3 bin dolar kazanamıyor adam 3 milyar dolar kazanmış. Senin çocuğun geri zekalı mı? Bırak o konuşsun.

*Parayla adam öldüren kiralık gruplar var uluslararası, onlarla görüşüyorlar. Arnavut-Sırp grubu var, onlarla görüştüler. Bir de Rus grubu var.

10 bin dolar tartışması

*Benim her ay 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok, ama daha çok yolladıklarım var… Bana 10 bin doları nasıl yakıştırdınız?

*(AKP’li) Metin Külünk beni telefonla aradı, konuştu konuştu, beni sakinleştirdi. Sonra benim yanımdan ayrıldı, beni itibarsızlaştırmak için kurulan bir yapı var ya. Dün de bir arkadaşın (Serdar Ekşioğlu) videosunu yayınladım. Suriye konusunda var, kalekol konusunda var. Beni yolda bırakanı rezil edeceğim.

*Bana diyorlar ya, ‘Pislik mafya..’ AK Parti’nin seçim zamanlarda dağıttığı kahve var ya, benimdi o… Ulan onlarca milyon liralık kahveyi benden alıp dağıtmadınız mı? 1 lira mı verdiniz? Yazıklar olsun size.

‘Demirören Ziraat Bankası’ndan aldığı parayı ödemedi’

*Geldik bizim Pambukören’e (Yıldırım Demirören)… Gazeteyi falan bastık, tabii Aydın Doğan korktu yavrum, verdi yerleri. 750 milyon dolara. Tek bir tanesi ederdi o kadar. CNN Türk, Kanal D, Hürriyet, Milliyet hepsini aldı. Ziraat Bankası verdi 750 milyon doları. Ziraat Bankası kimin? Devletin. Devlet kimin? Milletin. Bu 750 milyon doların hiçbirini ödemedi bu sahtekar.




Önceki Haber
ABD: Mahmur Kampı'na saldırının uluslararası hukuk ihlali olduğunu Türk yetkililere ilettik
Sonraki Haber
Çin, burun spreyi şeklinde tasarlanan aşıda son aşamaya geldi