Ana SayfaGüncelPeker yayımladı: Suriye’ye silah sevkiyatı ve AKP’li vekile karakolda darp

Peker yayımladı: Suriye’ye silah sevkiyatı ve AKP’li vekile karakolda darp

HABER MERKEZİ – Sedat Peker, Erdoğan’ın yeğeninin evli olduğu Lazoil Petrol Dağıtım Şirketi’nin sahibi Serdar Ekşioğlu ile Suriye’ye yapılan silah sevkiyatına dair telefon görüşmesinin videosunu paylaştı. Peker yaptığı paylaşımda, “Sen benle görüşüp sonrasında aleyhimde yapılan çalışmalara ortaklık ettin. Yaptığın her şeyi biliyorum, görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, devlet birlikte işlediği suçlara dair yaptığı itiraflara bir yenisini daha ekledi.

Peker, El-Nusra’ya SADAT organizasyonuyla silah gönderildiği yönündeki açıklamalarından sonra konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeninin eşi, Lazoil Petrol Dağıtım Şirketi’nin sahibi Serdar Ekşioğlu ile yaptığı telefon görüşmesini paylaştı.

Peker paylaştığı videoya, “Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip abinin yeğeninin kocası Lazoil petrol dağıtım şirketinin sahibi Serdar Ekşioğlu’nun karakolda milletvekilinin dövülme hadisesinin ve Suriye’ye giden askeri malzemelerle ilgili yaptığım telefon görüşmesi” notunu düştü.

Ayrıca Peker, “Serdar Ekşioğlu ne demiştim… Dik duracağız. Sen benle görüşüp sonrasında aleyhimde yapılan çalışmalara ortaklık ettin. Yaptığın her şeyi biliyorum, görüşeceğiz. Biz hepimiz aileyiz her suçta beraberiz” ifadelerini kullandı.

12 dakika 45 saniye süren görüşmede, Peker daha önce Hadi Özışık’la yaptığı görüşmedekine benzer konularda Ekşioğlu ile konuşuyor ve kendisine haksızlık yapıldığını söylüyor.

Ekşioğlu, Peker’in Suriye’ye silah götüren TIR’ların yola çıkışına tanık olduğu şeklindeki sözlerini de onaylıyor.

Pelikan ve Albayrak

Ekşioğlu: Reisim Pelikan’a girme

Peker: Onlar da işin içinde nasıl girmeyeyim?

Ekşioğlu: Pelikan’ın başı Süheyb’i aradım ben Hilal’in kocası var ya…

Peker: O benimle görüşmek istemiş zaten

Ekşioğlu, Erdoğan’ın kızı ile evli olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi Turkuaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak için de “Serhat Albayrak medyadan gidecek, TRT ekibi de rahatsız partinin kendisi rahatsız AKP’nin önde gelenleri A Haber’e çıkmıyorlar” diyor.

Ekşioğlu’nun, Peker’in avukatını gönderip karakolda bir milletvekilinin darp edilmesi iddiasıyla ilgili hatırlatmasını da onayladığı görüntülere yansıdı.

Peker, o sırada “Metin ağabey sözde karakol amirini organize edecekti, ilkin iki kişi kavga edecekti. Öyle bir organizasyon olmayınca karakol amirini ayarlayamadı” derken, Ekşioğlu da “Ben oradaydım” ifadelerini kullandı.

Ekşioğlu’nun “Metin Külünk’ün bağlantıları kopuk” dediği görüşmede Peker’in “Nasıl üstü çizilmiş MKYK üyesi” şeklinde konuştuğu görülüyor.

Suriye’ye silah sevkiyatı

Suriye silahları konusunda ise Peker’in, “O malzemeleri yollarken sen yok muydun biz 4 TIR yollarsak 4 TIR da onlar veriyordu. Onlarınkinin dağıtımı biz yapmıyorduk. Onlar Suriye’de başka yerlere veriyordu. Onlar getiriyorlardı silah mı satıyorlardı biz satmadık sen şahitsin. Bizle yolluyorlardı daha önceki gibi sıkıntı yaşanmasın diye. Bu yaptıkları namussuzluk ” dediği, Ekşioğlu’nun ise “Doğru doğru” diyerek onayladığı duyuluyor.




Önceki Haber
Kadınları takip ederek cinsel tacizde bulunan erkek tutuklandı
Sonraki Haber
Günlük Corona tablosu: 92 can kaybı, 6 bini aşkın yeni vaka