Ana SayfaEğitim‘Telafide ben de varım’ programı: Okullar yazın da açık olacak

‘Telafide ben de varım’ programı: Okullar yazın da açık olacak

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yazın okulların açık tutulacağını, isteyen öğrencilerin okulların imkanlarından faydalanabileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi kısıtlamaları sebebiyle aksayan eğitim-öğretim sürecine ilişkin hazırladıkları “Telafide ben de varım” programı hakkında bilgi verdi.

Yazın okulların açık tutulacağını, isteyen öğrencilerin okulların imkanlarından faydalanabileceğini belirten Bakan Selçuk, “Yaz boyunca okullarda öğrencilerimizi ağırlayacağız” dedi.

Selçuk, ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencileri için okuma taraması yapılacağını, bunun sonuçlarına göre ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlanacağını dile getirdi.

Karnelerin 18 Haziran’dan itibaren öğrencilere açılacağını da duyuran Selçuk şunları söyledi:

Yaz dönemiyle birlikte bakanlığımız 1.5 yıl sürecek olan ulusal destekleme sürecine de girmiş bulunuyor. Her okulumuz öncelikli ve kritik kazanımları dikkate alarak kendi okullarındaki öğrenci gruplarının ihtiyaçlarını belirleyecek. Okullar böylece bir telafi planı da oluşturmuş olacak. 18 Haziran 2 Temmuz aralığında okullar çalışmalarını bu planlar doğrultusunda hazırlamaya başlayacaklar.

Okullar, 2 Temmuz’dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler için açık tutulacak. İsteğe bağlı olarak öğrencilere fiziksel etkinlikler ve akademik programlar sunulacak. Yaz boyu öğrencilerimizi okullarda ağırlayacağız. Öğretmenlerimiz de isterlerse öngörülen program kapsamında görev alabilecekler.

Liseler için de özel programlar uygulanacağını kaydeden Selçuk, “Liseler için kritik kazanımlar taraması ile özel programlar uygulanarak öğrencilerin lise eğitimlerini daha güçlü sürdürmeleri ve üniversiteye hazırlanmaları hedefleniyor. Bu süreçler her okulun ihtiyacına göre şekillenecek” diye konuştu.




Önceki Haber
Erbil ve Bağdat'tan Türkiye'ye ağaç kıyımı tepkisi
Sonraki Haber
Türkiye'de en az 20 milyon insan açlık sınırını altında yaşıyor