Ana SayfaKültür-SanatYasaklara rağmen verilen mücadelenin sergisi: Onur

Yasaklara rağmen verilen mücadelenin sergisi: Onur

HABER MERKEZİ – Ateş Alpar’ın 5 yıldır Türkiye’nin farklı kentlerinde düzenlenen Onur Yürüyüşleri’nde çektiği fotoğraflardan oluşan sergisi ‘Onur’ bugün ziyaretçileriyle buluşuyor.

Ateş Alpar, yıllardır Onur Haftası etkinliklerinin tüm ülkede yasak ve engellerle karşılaşmasına karşı ‘Onur’ sergisini hazırladı.

Türkiye’de son birkaç yıldır Onur Yürüyüşleri’nin çeşitli gerekçelerle ama en temelde politik nedenlerle yasaklı olmasına rağmen birçok direniş temasıyla ve etkinliklerle var olma mücadelesi verdiğini belirten Alpar, sergisinin çıkışının bu olduğunu söylüyor.

Sergi, 5 yıldır Türkiye’nin farklı kentlerinde düzenlenen Onur Yürüyüşleri’nde çekilen fotoğraflardan oluşuyor.

Alpar, sergiyi şu ifadelerle anlatıyor:

Alanları terk etmeyen, baskıya ve heteronormatif tahakküme karşı konum alan lubunların ve onların destekçilerinin görünür/duyulur olma çabalarının kayıt altına alındığı bu sergi, onların mücadelelerinin bir manzarasını çizmektedir: dans eden bir bedenin estetize hareketi kadar sınır esnetici ve o esnekliğin açtığı imkânlar doğrultusunda ele avuca sığamayacak, tutulamayacak, hapsedilemeyecek kadar queer! Bu yüzden sergi boyunca biber gazının gri bulutlarının arasından inatla ortaya çıkan renkli figürleri, rüzgarın yardımıyla doğaya salınan LGBTİ bayraklarını, uçuşan bedenleri, yasaklara rağmen topuğunu yere sağlam basarak varlığını göstermeye devam eden, “biz buradayız!” diyen özneleri göreceksiniz.

Bugün açılan sergisi Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Üstün Ergüder Meydanı’nda ziyaret edebilirsiniz.




Önceki Haber
İstinaf Mahkemesi Leyla Güven’e verilen 22 yıl 3 ay hapis cezasını onadı
Sonraki Haber
BM: Etiyopya'da kıtlık var