Ana SayfaGüncelYol çalışmasında haber verilmeden dinamit patlatıldı: İki kişi yaralandı

Yol çalışmasında haber verilmeden dinamit patlatıldı: İki kişi yaralandı

HABER MERKEZİ – Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımına devam edilen baraj inşaatı sırasında köylülere haber verilmeden yapılan dinamit patlaması sonucu iki kişi yaralandı.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Limak Holding tarafından yapımı süren baraj inşaatı kapsamında yapılan yol çalışması sırasında dün akşam saatlerinde dinamit patlatıldı.

Patlatılan dinamitler nedeniyle iki kişi yaralandı, bazı evlerin çatıları hasar gördü.

Yeni Yaşam’dan Gençağa Karafazlı’nın haberine göre, mahalle halkına dinamit patlatılmadan önce haber verilmedi.

Patlamada evi ve arabası zarar gören Nurettin Taşçı, “Bir anda art arda patlama sesleri ve havada toz bulutu oluştu ardından kayaların havada uçuşarak bize doğru geldiğini gördük. Çok korktuk kayalar ev ve aracıma isabet etti. Az daha canımızdan oluyorduk. Şimdi sorumlu biz Yusufeliler mıyız? İlgili sorumlu makamlar suçlu kimse bulup ortaya çıkarmasını bekliyoruz” dedi.

Ahmet Keleş isimli yurttaş da sosyal medya hesabından yaşananalar tepki gösterdi.

Bu kadar sorumsuzluk olmaz Artvin Valimizi Yusufeli kaymakamımızı bu konunun üstünde durmasını ısıtıyoruz. Acaba ateşleme yapan işçilerin dinamit patlatma belgeleri yeterlimi yoksa, 100 kilo dinamit koyulacak yere bir tonumu koyuyorlar. Bütün sorumluların bir an önce tespit edilip yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz.

Hasan Akan ise, “Yıkıklar mevkiinden başlayarak, eski sarıgöl köprü kavşağına kadar devam eden bu çalışmalar, bundan sonra insan hayatını tehdit eder boyuttadır. Her gün bu yolu kullanan insanlar korku içinde bu yoldan geçeceklerdir. Can ve mal güvenliğimiz kalmadı” dedi.




Önceki Haber
Evde ölü bulunmuştu: Tuğçe Mutlu'yu Oğuzhan Karakaya öldürmüş
Sonraki Haber
İki kentte trafik kazaları: 14 kişi yaşamını yitirdi