Ana SayfaDünyaABD’de hastaneye yatan Covid-19 hastalarının neredeyse tamamı aşı olmamışlar arasında yer alıyor

ABD’de hastaneye yatan Covid-19 hastalarının neredeyse tamamı aşı olmamışlar arasında yer alıyor

HABER MERKEZİ – Delta varyantı nedeniyle Covid-19 vakalarında yükseliş devam ederken ABD’de bu nedenle hastaneye yatan hastaların neredeyse tamamının aşı olmamışlar arasında yer aldığı kaydedildi.

Sporcuların, milletvekillerinin ve aşı olmuş diğerlerinin Corona virüse yakalandığına dair raporlar endişe verici gelebilir; ancak üst düzey sağlık uzmanları, aşıların tam olarak yapmaları gereken şeyi yaptığına dair büyük kanıtlar olduğunu belirtiyor: Ciddi hastalıkları ve ölümün önemli ölçüde azaltılması.

Associated Press’te (AP) yer alan habere göre buna en iyi gösterge: ABD’de hastaneye yatışlar ve ölümlerin neredeyse tamamı aşılanmamışlar arasında yer alıyor. İngiltere ile İsrail’den alınan veriler, en kötü vakalara karşı yapılan korumanın güçlü olduğunu destekliyor.

Bilim insanlarının tam olarak aşılanmış kişilerde “sıyrılan” olarak adlandırdıkları enfeksiyonlar, vakaların küçük bir bölümünü oluşturuyor.

ABD hükümetinin en iyi bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anthony Fauci, bu hafta endişeli bir Senato panelinde, “Çığır açan bir enfeksiyon olduğunu duyduğunuzda, bu mutlaka aşının başarısız olduğu anlamına gelmez” dedi.

Aşılıların başkalarına bulaştırma ihtimali de düşük

Ajans, asemptomatik bir enfeksiyona yakalanan aşılanmamış insanlara kıyasla başkalarına bulaştırma olasılığının daha düşük olduğuna dair sınırlı kanıt gösteriyor.

Yeniden virüse yakalananların semptomları hafif olma eğilimindedir çünkü aşılanmış bir kişinin bağışıklık sistemi koronavirüsle savaşmak için sıfırdan başlamak zorunda değildir.

Pensilvanya Üniversitesi’nden immünolog Scott Hensley, “virüs aşı kaynaklı antikorları gizlice geçip burnunuzda veya boğazınızda çoğalmaya başlasa bile, ikincil savunmalar harekete geçer ve genellikle virüs birkaç gün içinde durdurulur” dedi.

Vanderbilt Üniversitesi’nde bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. William Schaffner, “Aşılar, bizi hastane dediğimiz o korkunç kurumlardan uzak tutmak için geliştirildi” dedi. “




Önceki Haber
ABD, Afgan güçlerine yardım için hava saldırıları yaptı
Sonraki Haber
Hakkında uzaklaştırma kararı vardı: Erkan Kırlangıç, Mehtap'ı öldürdü