Ana SayfaÇalışma YaşamıBağımsız Maden-İş Başkanı Çetin ve işçi İnter yaşamını yitirdi

Bağımsız Maden-İş Başkanı Çetin ve işçi İnter yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Yıllardır ödenmeyen tazminatları için mücadele eden ve günlerdir Ankara’nın girişinde bekletilen Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ile maden işçisi Ali Faik İnter, Ankara’dan dönüş yolunda geçirdikleri kazada hayatını kaybetti.

Manisa’nın Soma ilçesinde Uyar Maden tarafından 15 yıldır tazminatları ödenmeyen madenciler, üyesi oldukları Bağımsız Maden-İş ile birlikte Ankara’ya 4 Temmuz gecesi yürüyüş başlatmıştı.

Günlerdir Ankara’nın girişinde madencilerle birlikte bekletilen ve yetkililer ile görüşmelerden olumlu bir yanıt alamayan madenciler Soma’ya geri dönme kararı aldı

Sabaha karşı saat 04.30’da Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ile Ali Faik İnter’in bulunduğu araç takla attı.

Kaza sonucu Çetin ve İlter kaza sonucu hayatını kaybetti.

Haberi Twitter üzerinden duyuran Bağımsız Maden-İş, “Acımız çok büyük! Öfkemiz çok büyük! Maden işçilerinin yiğit önderi, genel başkanımız, her şeyimiz Tahir Çetin’i ve önderimiz, haysiyet abidemiz, canımız Ali Faik’imizi kaybettik” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
4. yargı paketi tepkilere rağmen kabul edildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.