Ana SayfaToplumsal CinsiyetBebeğe sistematik cinsel istismarda bulunan Yaşar Ercan hakkında 60 yıla kadar hapis istemi

Bebeğe sistematik cinsel istismarda bulunan Yaşar Ercan hakkında 60 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Uşak’ta 2 yaşındaki bebeği cinsel istismar ve şiddete maruz bırakan Yaşar Ercan hakkında 60 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Uşak’ta 2 yaşındaki oğlan bebek, 10 Nisan günü çekyattan düşme iddiasıyla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hayati tehlikesi bulunan 2 yaşındaki bebeğin tedavisi sırasında vücudunun değişik yerlerinde morluklar ve anal bölgesinde yırtık görüldüğü belirtildi.

Bebeğin cinsel istismara maruz kaldığı şüphesinin oluşması üzerine, annesi ile görüşme yapıldı.

Kadın, yaklaşık 2 aydır Yaşar Ercan ile birlikte yaşadığını ve Ercan’ın kendisi ile çocuğuna şiddet uyguladığını söyledi.

Kadın, 10 Nisan günü sabah saatlerinde Ercan’ın oğlunu banyoya götürdüğünü, bir süre kaldıktan sonra banyodan çıkıp odaya geçtiklerini ve oğlunu baygın olarak gördüğünü anlattı.

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre bunun üzerine gözaltına alınan Yusuf Ercan tutuklandı.

Ercan hakkında hazırlanan iddianamede adli tıp raporuna da yer verildi. Raporda, bebeğin hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı, yaralanması sonucu vücudunda meydana gelen kemik kırıklarının hayati fonksiyonlarını ağır derecede etkileyecek nitelikte olduğu, yapılan anal muayenesinde ise uzun süredir sistematik şekilde istismara uğradığı ve nitelikli cinsel bulgusunun saptandığı kaydedildi.

Savcılık, Ercan’ın 2 yaşındaki bebeğe karşı sistemli olarak cebir ve şiddet içeren davranışlarda bulunarak eziyet suçunu işlediğini kaydetti.

İddianamenin kabul edilmesiyle, Ercan hakkında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “çocuğa karşı eziyet”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından 60 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı.




Önceki Haber
Enflasyon yüzde 17,53 olarak gerçekleşti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.