Ana SayfaDünyaBM: 811 milyon kişi yetersiz besleniyor

BM: 811 milyon kişi yetersiz besleniyor

HABER MERKEZİ – BM’nin açıkladığı küresel beslenme raporuna göre, dünyada yetersiz beslenen insanların sayısı 811 milyona yükseldi. Bu sayı dünya nüfusunun yüzde 10’una tekabül ediyor.

Birleşmiş Milletler’in (BM) açıkladığı küresel beslenme raporuna göre, pandemi yılı olan 2020’de aç insanların sayısı 811 milyona yükseldi.

New York’ta kamuoyuyla paylaşılan rapora göre, yetersiz beslenen insanların oranı dünya nüfusunun hemen hemen yüzde 10’unu oluşturuyor. 2019 yılıyla karşılaştırıldığında yetersiz beslenen insanların sayısındaki artışın oranı yüzde 1,5 olarak kaydedildi.

Araştırmada 2030 yılına kadar sadece Covid-19 krizi yüzünden aç konumuna düşecek olanların sayısı 30 milyon olarak tespit edildi.

Uluslararası toplum 2030 yılına kadar açlığı sona erdirme hedefini önüne koymuştu.
Afrika’da nüfusun yüzde 20’si yetersiz besleniyor

Yetersiz beslenen insanların sayısı geçen yıl en çok Afrika’da arttı. 282 milyon insanın yetersiz beslendiği Afrika’da bu sayı nüfusun yüzde 20’sine denk geliyor.

Asya kıtasında ise yaklaşık 418 milyon kişi yetersiz beslenirken Güney Amerika ve Karayipler’de ise bu sayı 60 milyon olarak rapora yansıdı.


DW Türkçe



Önceki Haber
Cumartesi Anneleri'nin davasında gerginlik
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.