Ana SayfaGüncelDoku’dan polislere: Göreviniz Gülistan’ı bulmak

Doku’dan polislere: Göreviniz Gülistan’ı bulmak

HABER MERKEZİ – Tazminat davası öncesi açıklama yapmak isteyen Doku ailesi fertleri, açıklama yapmalarına izin vermeyen polislere, ”Sizin göreviniz Gülistan’ı bulmak” diye seslendi.

Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku’dan haber alınamıyor.

Doku’nun kaybolmasından sorumlu tutulan şüpheli Zeynal Abarakov’un polis olan üvey babası Engin Yücel, Dersim’den evini taşımak istedi.

Soruşturmanın tamamlanmadan ve evlerinde kriminal inceleme yapılmadan Yücel’in evini taşınmasını engelleyen Doku’nun ablası Aygül Doku hakkında 22 Kasım 2020’de Yücel’in şikayeti üzerine “mala zarar vermek” gerekçesiyle tazminat davası açıldı.

Aygül Doku hakkında açılan tazminat davası için Dersim’e gelen aile fertleri, geceyi Tunceli Adliyesi önünde nöbet tutarak geçirdi.

Duruşma öncesi Doku ailesi fertleri Tunceli Adliyesi önünde açıklama yaptı.

‘Sadece kızımı istiyorum’

Anne Bedriye Doku, bir buçuk yıldır kızını aradığını ve bir an önce bulunması için adım atılması gerektiğini belirterek, “Ben bir anneyim, yüreğim yanıyor. Ben devletten bir şey istemiyorum, sadece kızımı istiyorum. Ben kızımı devlete teslim ettim. Şimdi de kızımın kemiklerini devletten istiyorum” dedi.

‘Göreviniz Gülistan’ı bulmak’

Ardından konuşan Aygül Doku ise, polislerin açıklama yapmalarına izin vermemesini eleştirerek, etraftaki polislere şöyle seslendi:

Size görevinizi hatırlatmak istiyorum. Sizin göreviniz iki yıldır kız kardeşini arayan Aygül Doku’nun çevresine barikat kurmak değildi. Sizin asıl göreviniz, 21 yaşındaki kayıp kardeşimi bulmak ve faillerini yargılamak.

Abla Doku’nun konuşmasına izin vermeyen polis, ”Adliye önünde bağıramazsınız” diyerek konuşmasını sürdürmesine izin vermedi.

Ardından başlayan duruşmaya gazeteciler ve duruşmayı takip etmek isteyen Dersim Kadın Platformu üyeleri alınmadı.




Önceki Haber
21 fezleke Meclis’e sunuldu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.