Ana SayfaGüncelErdoğan duyurdu: Bayram tatili 9 gün

Erdoğan duyurdu: Bayram tatili 9 gün

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatili süresi için “16 Temmuz cuma akşamından 26 Temmuz pazar sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, saat 17.10’da başladı. Toplantı yaklaşık bir saat 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Kurban Bayramı tatiline ilişkin, yola çıkacak tüm vatandaşlardan trafik kurallarına harfiyen uymalarını ve dikkatli olmalarını istediğini söyleyerek “16 Temmuz cuma akşamından 26 Temmuz pazar sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

* Virüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ediyor. Biz hem sağlık sistemimizin gücü hem aşılama oranlarımızla nispeten iyi bir noktadayız.

* Bayram günlerini de aynı şekilde kurallara uyarak geçirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız.

* Ankara-Niğde Otoyolu’nda sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek.

* Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır.




Önceki Haber
Gültekin'i katleden Avcı hakim karşısına çıktı: İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesi iyi oldu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.