Ana SayfaPolitikaErdoğan yine İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı: Mücadelemiz onunla başlamadı

Erdoğan yine İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı: Mücadelemiz onunla başlamadı

HABER MERKEZİ – İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırıldığı gün yine sözleşmeyi hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı çevreler, “Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi’yle başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir” dedi.

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden 19 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla çekilme adımını atmış, nisan ayında da sözleşmenin 1 Temmuz 2021’de sona ereceğine ilişkin karar Resmî Gazete’de yayımlanmıştı.

Bugün kadınlar, Sözleşme’nin yürürlükten kaldırılmasına karşı alanları doldururken, Erdoğan da kadına yönelik şiddete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Son günlerde bazı çevreler, bugün, yani 1 Temmuz itibarıyla resmen çekildiğimiz İstanbul Sözleşmesi’ni, kadına yönelik şiddetle mücadelede bir geriye gidiş olarak yansıtmaya çalışıyor. Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi’yle başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir” dedi.

Kadına yönelik şiddetin ortaya çıkmasına neden olan faktörlerin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi ve bertaraf edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Çeşitli dönemlerde yaptığımız anayasa değişiklikleriyle de verdiğimiz mücadelenin hukuki zeminini güçlendirdik. Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair 6284 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi, bu doğrultudaki en önemli dönüm noktasıdır. Türkiye bu kanunla dünyada kadına yönelik şiddetle mücadelede en kapsamlı ve etkili mevzuata sahip ülkeler arasında ilk sıralara çıkmıştır. Nitekim uygulamadaki neticeler, kanunun gerçekten bu yürek parçalayıcı, vicdan kanatıcı meselenin çözümünde çok önemli mesafeler kat etmemizi sağladığına işaret ediyor.




Önceki Haber
Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için Taksim'de: Vazgeçmiyoruz
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.