Ana SayfaGüncelESP’li Ahmet Ayva’ya polis tehdidi: Kontra faaliyetler bize geri adım attıramaz

ESP’li Ahmet Ayva’ya polis tehdidi: Kontra faaliyetler bize geri adım attıramaz

HABER MERKEZİ – Polis tarafından tehdit ve tacizlere maruz bırakılan ESP’li Ahmet Ayva, “Bu tür kontra faaliyetler devrimci, yurtseverlere geri adım attırmadı, attırmayacak” dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), parti üyeleri Ahmet Ayva’ya dönük polis tacizi ve tehditlerine dair İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Dilşad Canbaz Kaya’nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda konuşan Ahmet Ayva, 7 ay önce de aynı baskılara maruz kaldığını belirterek, “14 Temmuz günü Kadıköy’de saat 22.00 sularında, arkadaşımı beklerken, kafama elleriyle bastırarak, telefonumu elimden aldılar. Kafamı bacaklarımın arasına alarak tehdit ettiler. Tehdit edenlerin yüzünü görmedim. Ülkeyi terk etmezsem ailemin yaşadığı sokakta beni titreteceklerini söylediler” dedi.

Ayva, bu tür durumlarla ilk kez karşılaşmadıklarını belirterek şunları söyledi:

Biz bunların hepsini yakın ve uzak tarihimizden biliyoruz. Bu saldırı benim şahsımda hem Türkiye ve Kürdistan devrimci hareketine ve ESP’ye bir mesaj niteliği taşıyor. Bu tür kontra faaliyetler devrimci, yurtseverlere geri adım attırmadı, attırmayacak. Tarihimizden aldığımız bir miras var ve bunun sürdürücüsü olacağız. Türkiye’de faşist rejime karşı en geniş anti-faşist mücadele ile bu durumu püskürtebileceğimizi düşünüyoruz. Bana ve aileme karşı geliştirilecek her türlü müdahalenin faili de faşist rejim ve onun paramiliter güçleridir.

‘Direniş tarihinin temsilcileriyiz’

Ardından konuşan HDP Milletvekili Dilşad Canbaz Kaya da iktidarın örgütlü bir halk istemediğini ve bu nedenle korku salmaya çalıştığını dile getirdi.

Kaya, “Bu saldırılara, baskılara karşı vereceğimiz cevap örgütlü birleşik mücadeledir. Saldırılara karşı örgütlü bir duruşla karşılık verirsek sonuç değişebilir” diye konuştu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Eş Sözcüsü Erkan Tepeli, devletin yasalarının yetmediği yerlerde gayri nizami harp kurallarının kullanıldığını söyleyerek, “Bu ülkede ne kadar karanlık bir tarih varsa, karşısında da bir direniş tarihi var. Biz o direniş tarihinin temsilcileriyiz. Yeni tarihi bu direniş tarihi üzerinden kuracağız” dedi.

Son olarak söz alan Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Gülhan Kaya, Ayva’nın 2 ay önce cezaevinden çıktığını ve o zamandan bu yana polisler tarafından takip edildiğine vurgu yaparak, “Müvekkilimiz hem mücadelede, hem de bu ülke de kalmakta ısrar ettiği için tehdide maruz kalmıştır. Bizler hem müvekkilimizin yanındayız, hem de mücadelede ısrar edenlerin bu memlekette kalmakta ısrar edenlerin yanında olacağız. Tüm kamuoyunu müvekkilimiz ile dayanışmaya çağırıyoruz” diye konuştu.




Önceki Haber
Yargıdan Boğaziçi kararı: Polisler soruşturulmalı
Sonraki Haber
Pegasus casus yazılımı: Gazeteci ve muhaliflerin izlendiği iddiası