Ana SayfaDünyaFildişi Sahili’ndeki tarlalarda organik ürüne geçiliyor

Fildişi Sahili’ndeki tarlalarda organik ürüne geçiliyor

HABER MERKEZİ – Fildişi Sahili’ndeki binlerce kadın, tarlalarında kimyasal ürün kullanamamaya karar verdi.

Fildişi Sahili’ndeki çiftçi kadınlar artık tarlalarında kimyasal ürün kullanmayacaklarını açıkladılar.

Divo’daki kadınlar, sağlıklarını ve geleneklerini korumaya yardımcı olduğunu söyledikleri ürünlerini yetiştirmek için pala ve dabalar (geleneksel bir Afrika çapası) ile tarlalarda çalışıyorlar.

Bir çiftçi kadın, “Kimyasalları artık ekinlerimizde kullanmıyoruz. Kimyasallara bulaşmış ekinlerden sebze yemiyoruz. Artık kendi ellerimizle çalışıyoruz” dedi.

Africanews’in haberine göre kadın tarım kooperatifi başkanı Agathe Vanié, bu ekolojik tarlalardan elde edilen mahsullerin oldukça başarılı olduğunu söyledi.

Önceleri toprağa kimyasallarla işlem yapmıyorduk. Ama bir noktada bu uygulama tarıma girdi ve geçmişten gelen yerel pirinci kaybettik. Düşündük. Arkadaşlarımı aradım, hayır dedim. Bu alanda bilinçlendirme yaratmamız ve aynı zamanda kakao hakkında konuşmamız gerekiyor. Yiyeceklerimiz hakkında konuşmamız gerekiyor, çünkü bizi devam ettiren şey bu, bu yüzden kadınları bilinçlendirmemiz gerekiyor ki toprağa kimyasal madde uygulanmasın.

Yeni ürünlerin kalitesi, resmi istatistiklere göre tarım sektöründeki yoksulluk oranının yüzde 60 civarında olduğu Fildişi Sahili kırsalında çığır açıyor.

Çiftliklerde kimyasal madde kullanımının zararları

Gelişmekte olan ülkelerdeki çiftçiler, tarımsal kimyasallara uzun maruziyetten kaynaklanan baş ağrılarından deri döküntülerine kadar değişen şiddetli semptomlar veya kanser gibi bazı kronik hastalıklara maruz kalabilirler.

Çiftçilikte kullanılan kimyasalların ekosisteme zararları

Tarımsal üretimde pestisitlerin (böcek öldürücüler) yaygın kullanımı, özellikle bu kimyasallar aşırı kullanıldığında veya yanlış kullanım sonucu toprakta biriktikçe, toprakta yaşayan mikroorganizma topluluğunu bozabilir ve zarar verebilir.




Önceki Haber
Süryanilerden LGBTİ+'lara: Hak ihlalleri 'Kayıt Odası'nda
Sonraki Haber
Koca: Delta varyantı 36 ile sıçradı