Ana SayfaDünyaGürcistan’daki LGBTİ+ aktivistlerinin ofisine aşırı sağcılar saldırdı

Gürcistan’daki LGBTİ+ aktivistlerinin ofisine aşırı sağcılar saldırdı

HABER MERKEZİ – Gürcistan’daki LGBTİ+ aktivistleri, başkent Tiflis’teki ofisleri aşırı sağcı gruplar tarafından basılınca bugünkü Onur Yürüyüşleri’ni iptal ettiler.

LGBTİ+ aktivistleri, geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren beş günlük LGBTİ+ Onur Kutlamaları’nı başlattılar ve Pazartesi günü Tiflis’in merkezinde bir “Onur Yürüyüşü” planladılar.

Bugün gazetecileri ve aktivistleri hedef alan aşırı sağcı bir grup, LGBTİ+ aktivistlerinin ofisine zorla girdi.

Bir gazeteci yaralanırken binadakiler, bazı ekipmanlarının saldırıda kırıldığını ve yürüyüşlerini iptal etmek zorunda kaldıklarını açıkladılar.

Bir LGBTİ+ aktivisti olan Tamaz Sozashvili, “Şu anki duygularımı ve düşüncelerimi hiçbir kelime açıklayamaz. Burası benim çalışma alanım, evim, ailem. Bugünkü büyük şiddet karşısında yapayalnız kaldım” dedi.

İçişleri Bakanlığı da eylemcileri, güvenlik nedenleriyle yürüyüşlerinden vazgeçmeye çağırdı.

Yapılan açıklamada çeşitli grupların Pazartesi günü toplanıp protesto düzenlediği ve gazetecilerin hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Tiflis Onur Yürüyüşü’ne katılanları bir kez daha muhalif grupların planladığı karşı saldırılar nedeniyle ‘Onur Yürüyüşü’nden kaçınmaya çağırıyoruz” denildi.

‘Makul Değil’

Başbakan İrakli Garibaşvili, yürüyüşü ‘makul’ görmediğini ve bunun çoğu Gürcü için kabul edilemez olduğunu söyledi.

ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Giorgi Gogia, “Kilise tarafından desteklenen ve Başbakan’ın inanılmaz sorumsuz açıklamasıyla cesaretlendirilen aşırı sağcı kalabalıklar, onur yürüyüşünü engellediler ve gazetecilere saldırdılar” dedi.

İnsan hakları savunucuları saldırı ve şiddeti kınadı ve Garibaşvili’yi nefret gruplarını cesaretlendirmek ile suçladı.




Önceki Haber
Senegal'de kadınlar cinsel şiddete dair cezasızlığa karşı sokağa çıktı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.